Heb je tofu gekocht, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe je het klaarmaakt? Wij helpen je graag door te vertellen wat je het beste kunt doen. Lees hier hoe je moet tofu moet bereiden
Is tofu gezond? Tofu en tempé staan in de Schijf van Vijf. En is rijk aan eiwit, onverzadigd vet en bevat ijzer en vitamine B1. Waar bestaat tofu uit? Het belangrijkste ingrediënt van tofu is sojamelk, 100% plantaardig dus!
Tofu uitlekken
Maak je tofu zo droog mogelijk voordat je aan de slag gaat. Een natte spons neemt ook geen smaken op dus verwacht dat dan ook niet van natte tofu. Laat tofu dus goed uitlekken. Leg het bijvoorbeeld op een schone theedoek of op een stuk keukenpapier zodat het vocht goed weg kan komen. Leg er eventueel iets zwaars op zodat het vocht er sneller verdwijnt.
Tofu snijden
Hoe meer vocht er uit je tofu is, hoe meer lekkere smaken erin kunnen trekken. Snijd de tofu in kleine blokjes en marineer het lekker. Doe dat wel zonder olie, dus alleen met de kruiden anders heb je weer vochtige tofu. Alleen met zout en peper kom je er niet. Wij hebben hier wat lekkere voorbeelden staan.
Hoe krijg je tofu krokant?
Wanneer je tofu wilt bakken, kun je dat het beste doen als het goed uitgelekt is. Je tofu wordt dan krokanter. Je kunt het nog krokanter krijgen als je het na het droogdeppen even door de maizena haalt.
Hoe lang moet je tofu bakken?
Ga je tofu bakken? Zorg er dan voor dat je olie goed heet is. Anders ga je niet bakken, maar begint het te sudderen. Gebruik geen olijfolie want die wordt niet heet genoeg.