Tofu bakken. Hoe doe je dat?

Categories Alle recepten, Bakken, KeukenPosted on

Heb je tofu gekocht, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe je het klaarmaakt? Wij helpen je graag door te vertellen wat je het beste kunt doen. Lees hier hoe je moet tofu moet bereiden

Is tofu gezond? Tofu en tempé staan in de Schijf van Vijf. En is rijk aan eiwit, onverzadigd vet en bevat ijzer en vitamine B1. Waar bestaat tofu uit? Het belangrijkste ingrediënt van tofu is sojamelk, 100% plantaardig dus! 

Tofu uitlekken

Maak je tofu zo droog mogelijk voordat je aan de slag gaat. Een natte spons neemt ook geen smaken op dus verwacht dat dan ook niet van natte tofu. Laat tofu dus goed uitlekken. Leg het bijvoorbeeld op een schone theedoek of op een stuk keukenpapier zodat het vocht goed weg kan komen. Leg er eventueel iets zwaars op zodat het vocht er sneller verdwijnt.

Tofu snijden

Hoe meer vocht er uit je tofu is, hoe meer lekkere smaken erin kunnen trekken. Snijd de tofu in kleine blokjes en marineer het lekker. Doe dat wel zonder olie, dus alleen met de kruiden anders heb je weer vochtige tofu. Alleen met zout en peper kom je er niet. Wij hebben hier wat lekkere voorbeelden staan.

tofu bakken