Sinds ik een moestuin heb achter huis, eten we ook vaker groentesoep. En als de tomaten rijp zijn wordt dat ook vaak tomaten-groentesoep. En niets is zo lekker als soep van verse groenten. Wil je bepaalde groenten niet in je soep, neem dan iets anders. Wees niet bang om te variëren met groente.
Ingrediënten
Voor vier personen
Bereiden: 30 minuten
- 1 bouillonblokje groente
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 kleine venkelknol
- 2 courgettes
- 1 geraspte wortel
- Handjevol boontjes ( die van mij kwamen uit de vriezer)
- olijfolie
- zout, peper
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 liter gepureerde tomaten ( ik gebruik roma-tomaten)
Bereiding tomaten-groentesoep
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Maak de venkelknol schoon, houd het groen achter en snijd de venkel in repen.
- Was en droog de courgettes en snijd ze in plakken.
- Maak de wortel en sperzieboontjes schoon en snijd deze in blokjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de uisnippers zacht in ca. 5 minuten.
- Voeg de venkel, sperzieboontjes en wortel toe en fruit nog enkele minuten.
- Voeg dan de courgette en knoflook toe, schep gedurende 1 minuut door elkaar, bestrooi met de kruiden en schenk de gepureerde tomaten in de pan.
- Doe het bouillonblokje erbij
- Breng aan de kook, breng op smaak met zout en peper en laat de soep ca. 15 minuten pruttelen.
- Bestrooi voor het serveren met het venkelgroen.
Lite-Body Magnus Soeppan/Stamppotpan met deksel - 24cm/8l - Emaille - Olijf groen
€26,95
Bol.com
Ceruzo RVS Soeppan - 9.5 liter
€32,95
Bol.com
Brabantia Black Line Soeplepel - Anti-aanbak - Zwart
€6,25
Bol.com
Brabantia Profile Soeplepel - RVS
€15,25
Bol.com