Tomaten-groentesoep zonder pakjes en zakjes

Categories Alle recepten, Keuken, SoepPosted on
tomaten groentesoep

Sinds ik een moestuin heb achter huis, eten we ook vaker groentesoep. En als de tomaten rijp zijn wordt dat ook vaak tomaten-groentesoep. En niets is zo lekker als soep van verse groenten. Wil je bepaalde groenten niet in je soep, neem dan iets anders. Wees niet bang om te variëren met groente.

Ingrediënten

Voor vier personen

Bereiden: 30 minuten

  • 1 bouillonblokje groente
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine venkelknol
  • 2 courgettes
  • 1 geraspte wortel
  • Handjevol boontjes ( die van mij kwamen uit de vriezer)
  • olijfolie
  • zout, peper
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 liter gepureerde tomaten ( ik gebruik roma-tomaten)
Tomaten-groentesoep

Bereiding tomaten-groentesoep

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Maak de venkelknol schoon, houd het groen achter en snijd de venkel in repen.
  • Was en droog de courgettes en snijd ze in plakken.
  • Maak de wortel en sperzieboontjes schoon en snijd deze in blokjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de uisnippers zacht in ca. 5 minuten.
  • Voeg de venkel, sperzieboontjes en wortel toe en fruit nog enkele minuten.
  • Voeg dan de courgette en knoflook toe, schep gedurende 1 minuut door elkaar, bestrooi met de kruiden en schenk de gepureerde tomaten in de pan.
  • Doe het bouillonblokje erbij
  • Breng aan de kook, breng op smaak met zout en peper en laat de soep ca. 15 minuten pruttelen.
  • Bestrooi voor het serveren met het venkelgroen.
Lees ook  Tagliatelle met zalm: een smaakvolle Italiaanse klassieker!