Tomaten-linzensoep

tomaten-linzensoep

Tomaten-linzensoep is een lekkere maaltijdsoep stampvol groente, kikkererwten en linzen. In linzen zitten een hoop voedingstoffen en mineralen en daarom zijn deze peulvruchten supergezond! Ze zitten bomvol vezels die zorgen voor een goede spijsvertering en darmwerking.

  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie mild
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gram winterpeen
  • 3 eetlepels ras el hanout ( te vinden bij de kruiden in de supermarkt)
  • Halve theelepel zout
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 tomaten
  • 1 liter water
  • 200 gram linzen in blik
  • 200 gram kikkererwten in blik
  • 15 gram verse koriander
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 1 citroen
Tomaten-linzensoep

Hoe maak je tomaten-linzensoep?

  • Snipper de uien en snijd de knoflook in kleine stukjes .
  • Doe de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten
  • . Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, de wortel in blokjes van een halve centimeter.  Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak 3 minuten mee. Voeg de ras el hanout, het zout en de tomatenpuree toe, roer alles goed door en bak het ongeveer 2 minuten
  • Snijd de tomaten in kwarten en voeg ook die toe. Doe ook het water erbij.
  • Breng de soep aan de kook en laat 25 minuten zachtjes doorkoken. Doe ondertussen de linzen en kikkererwten in een vergiet, spoel ze onder koud stromend water af, laat ze uitlekken en doe ze in de soeppan. Verwarm de soep nog 2 minuten, proef het even en breng het eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de koriander en peterselie fijn. Bestrooi de soep royaal met de fijngesneden kruiden.
Lees ook  Vijf lekkerste en gezondste dipsausjes voor bij de nachos