Ben jij ook zo gek op al die smeersels op een stukje brood of op een pita. Heb je deze tuinbonen hummus al geprobeerd? Wij vinden hem erg lekker!
Ingrediënten
- 1 kilo verse tuinbonen dubbelgedopt
- Zout
- 1 teentje geperste knoflook
- 2 eetlepels korianderblad
- 2 eetlepels olijfolie + extra voor erover
- scheutje citroensap + eventueel wat rasp
- 2-3 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 theelepels gemalen komijnzaad
- ½ theelepels chilipoeder + extra voor erover
- Peper
- Pitabrood voor erbij, gegrild en in vieren

Voorbereiding
- Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer de tuinbonen ongeveer 2 minuten. Spoel ze daarna met koud water af.
- Dop ze daarna voor de tweede keer . Het boontje floept makkelijker uit z’n stugge vel.
- Pureer de boontjes met de knoflook, koriander, olijfolie, citroensap en eventueel rasp met een staafmixer/keukenmachine tot een smeuïg geheel.
- Roer de tahin, komijn-en chilipoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi het als je dat lekker vindt met komijnzaad en chilipoeder.
- Serveer met de pitabroodjes.