Tuinbonen hummus met pitabrood

tuinbonen hummus

Ben jij ook zo gek op al die smeersels op een stukje brood of op een pita. Heb je deze tuinbonen hummus al geprobeerd? Wij vinden hem erg lekker!

Ingrediënten

  • 1 kilo verse tuinbonen dubbelgedopt
  • Zout
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2 eetlepels korianderblad
  • 2 eetlepels olijfolie + extra voor erover
  • scheutje citroensap + eventueel wat rasp
  • 2-3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 theelepels gemalen komijnzaad
  • ½ theelepels chilipoeder + extra voor erover
  • Peper
  • Pitabrood voor erbij, gegrild en in vieren
tuinbonen hummus

Voorbereiding

  • Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer de tuinbonen ongeveer 2 minuten. Spoel ze daarna met koud water af.
  • Dop ze daarna voor de tweede keer . Het boontje floept makkelijker uit z’n stugge vel.
  • Pureer de boontjes met de knoflook, koriander, olijfolie, citroensap en eventueel rasp met een staafmixer/keukenmachine tot een smeuïg geheel.
  • Roer de tahin, komijn-en chilipoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi het als je dat lekker vindt met komijnzaad en chilipoeder.
  • Serveer met de pitabroodjes.
Lees ook  Groentespread maken van doperwten