Franse uiensoep. Uiensoep met brood

Categories Alle recepten, Eten en drinken, SoepreceptenPosted on
uiensoep

Uiensoep werd vroeger veel gegeten door gezinnen die niet veel te besteden hadden. Uien waren goedkoop en overal wel te krijgen. Ook nu is de soep nog erg populair. Je ziet het dan ook vaak op menukaarten in de horeca.

De typische smaak van de soep komt overigens niet van de bouillon maar door het karamelliseren van de suikers in de uienringen die tijdens het fruiten vrijkomen. Van deze ingrediënten kun je twee kommen soep maken. De bereidingstijd van deze uiensoep ligt tussen de 15 en 30 minuten.

Ingrediënten

  • Twee grote uien
  • Een teentje knoflook
  • Een mespunt suiker
  • Een eetlepel vloeibare margarine
  • Een eetlepel bloem
  • Drie dl groentebouillon met minder zout
  • Een halve dl droge witte wijn
  • Tijm
  • 2 sneetjes brood
  • Een eetlepel geraspte belegen 30+ kaas

Hoe maak je uiensoep?

Maak de uien en de knoflook schoon. Snijd de uien in halve ringen. Fruit ze met de suiker in de margarine tot de uien mooi goudgeel zijn. Pers de knoflook uit boven de uien

Strooi de bloem erover en verwarm alles. Voeg al roerend de bouillon, wijn en tijm toe en breng alles aan de kook.

Voeg al roerend de bouillon, wijn en tijm toe en breng alles aan de kook. Kook de soep 15 minuten en breng hem eventueel op smaak met een beetje peper en zout.

Rooster je brood en steek er een rondje uit

Verwarm je grill en verdeel de soep over twee grote kommen. Leg het brood in de kom met soep en strooi de kaas erover. Je soep is klaar als de kaas gesmolten is en wat verkleurd.