Was er na het kerstdiner of op die verjaardag toch minder ruimte over voor het kaasplankje dan je van tevoren had ingeschat? Binnen no-time verander je de restjes van het kaasplankje in kaasfondue:

1. Giet 300 ml droge frisse witte wijn in een pan.
2. Voeg een scheutje citroensap en een teentje fijn gehakte knoflook toe en breng het geheel aan de kook op laag vuur.
3. Wanneer het geheel kookt zet je het vuur nog lager en voeg je een eetlepel bloem toe aan de wijn. Roer het geheel goed door en laat het zo’n 2 minuten garen.
4. Voeg beetje bij beetje 800 gr in stukjes gesneden kaas toe en roer het door de wijn tot alle kaas gesmolten is.
5. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje nootmuskaat.
6. Laat het geheel niet koken! Serveer de kaasfondue meteen uit en houd de pan warm op een rechaud.