Recept hamburger van kipgehakt

kipgehakt

Meestal maak ik zelf hamburgers van rundergehakt. Nu zag ik laatst bij de slager kipgehakt liggen. Kipgehakt is bleker van kleur en de smaak is zacht.In de meeste gevallen is het vlees redelijk mager. En je kunt er dus prima kipburgers van maken.

Kipgehakt

Je kunt kipgehakt trouwens ook gewoon bij de supermarkt kopen. Zorg wel dat je een ongekruide variant hebt, want anders wordt het wel erg pittig.

Wat heb je nodig?

Voor 4 burgers

  • 4 hamburger broodjes ( glutenvrij of koolhydraatarm eten. Laat dan het broodje staan)
  • 400 gram kipgehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Beetje zeezout
  • Olijfolie
kipgehakt

 Hamburgerpers

Ik zou dan ook nog de hamburgerpers kunnen noemen. Wij hebben er wel een zodat je perfecte hamburgers hebt. Een echt stoere mannending roept mijn vriend altijd. Maar stiekem ben ik er ook erg blij mee.

Hoe maak je je burger?

  • Doe het gehakt in de kom en meng de komijn, oregano, chilivlokken en het zout goed door elkaar. Kipgehakt is veel zachter en plakkeriger dus je hebt geen ei nodig om het te binden.
  • Kneed het gehakt door elkaar en vorm er burgers van. Is je gehakt echt te nat, voeg dan een beetje paneermeel toe.
  • Gebruik je een hamburgerpers? Doe dan een beetje bloem in je pers. Dan plakt hij minder en gaat hij gemakkelijker uit de pers.
  • Verhit een grillpan of koekenpan.  Bestrijk de burgers met wat olijfolie en leg ze in de pan. Grill ze aan beide kanten goudbruin.

Op je broodje kun je sla, komkommer, tomaat en ui doen, maar deze burger is ook ontzettend lekker met tzatziki. Wij eten er vaak een salade bij.

Lees ook  Pita met pittig gehakt

Eet smakelijk!