Een heerlijke stevige vegan taart met het frisse van framboos. Met deze taart vegan frambozen-chocoladetaart zet je iets speciaals op tafel zonder uren in de keuken te staan. Dit recept is voor 12 personen.
Ingrediënten
- Veganistische margarine, om in te vetten
- 300 gram bloem
- 50 gram cacao
- Een theelepel bakpoeder
- Een theelepel zuiveringszout
- ½ theelepel zout
- 300 gram kristalsuiker
- 375 ml sojamelk
- 125 ml koolzaadolie
- Zeven eetlepels frambozenjam zonder pitjes
- Een theelepel vanillearoma
- Verse frambozen, ter garnering
Voor het glazuur
- 40 ml sojamelk
- 85 gram veganistische pure chocolade in kleine stukjes
- 60 gram poedersuiker
- Een eetlepel ahornsiroop
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde taartvorm van 23 cm in of bekleedt hem met bakpapier.
- Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en het zuiveringszout in een grote kom en roer het zout en de suiker erdoor. Giet de sojamelk in een steelpan en voeg de olie, frambozenjam en het vanillearoma toe. Zet de pan op middelhoog vuur en klop alles door elkaar. Roer dit mengsel goed door de droge ingrediënten.
- Doe het beslag in de taartvorm en bak de taart 45 minuten in de oven. Laat de taart eerst afkoelen voordat je het gaat glazuren.
- Verhit voor de glazuur de sojamelk in een kleine steelpan op middelhoog vuur tot het kookpunt, voeg dan de stukjes chocolade toe en roer tot ze volledig zijn gesmolten. Haal de pan van het vuur en klop de poedersuiker en ahornsiroop erdoor. Laat afkoelen en glazuur de taart dan met een paletmes. Voeg een paar frambozen toe voor de versiering.