Vegan pannenkoeken met plantaardige yoghurt en fruit

Bij dit recept voor veganistische pannenkoekjes met plantaardige yoghurt en fruit. 

Ingrediënten pannenkoeken voor 2-3 personen

  • 300 ml plantaardige melk (bv soja, haver, amandel)
  • 75 gram volkoren speltmeel
  • 75 gram havermout
  • 1 grote rijpe banaan of 2 kleintjes (het liefst een gespikkelde banaan deze zijn lekker zoet)
  • 1 theelepel kaneel of koek en speculaaskruiden
  • Wat olijfolie, lijnzaadolie of kokosolie

Ingrediënten voor de topping

  • 6 eetlepels plantaardige yoghurt of kwark (bv soja, kokos of haver)
  • 150 gram zomerfruit vers of uit de diepvries
  • Scheutje Agavesiroop

Bereiding

  • Voeg aan een beslagkom of blender plantaardige melk, meel , havermout , banaan en kaneel toe.
  • Blend of mix alle ingrediënten tot een glad beslag. Neem een koekenpan en verhit hier een klein beetje olie in.
  • Zodra de olie goed warm is schep je met jus lepel een beetje beslag in de pan zo kun je 3-4 kleine pannenkoekjes te gelijk bakken dit herhaal je tot de beslagkom leeg is.
  • Wanneer je pannenkoekjes klaar zijn verdeel je deze over het gewenste aantal borden en top je deze af met plantaardige yoghurt of kwark, scheutje agavesiroop en het zomerfruit.

Smakelijk eten!