Vegan tomatenpindasoep met verstopte groenten

Zelf soep maken is vaak helemaal niet moeilijk en nog leuk om te doen. En je weet precies wat er in je gerechtje gestopt wordt. Deze soep is is vegan.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 ml tomatensaus
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 2 á 3 volle eetlepels pindakaas
  • Scheutje ketjap
  • Optioneel: eetlepel suiker, gebakken uitjes
tomatenpindasoep

Bereiding

  • Snipper de ui en snij de courgettes in kleine stukjes.
  • Bak de ui in wat olie tot deze glazig wordt. Voeg dan de courgettes in stukjes toe en bak nog 5 minuten totdat de stukjes zacht worden.
  • Bak de tomatenpuree 2 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes en tomatensaus toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Nu kun je het water, kokosmelk en de bouillonblokjes toevoegen. Laat dit 10 minuten pruttelen en voeg dan de pindakaas en het scheutje ketjap toe.
  • Blender alles tot een smeuïg geheel.
  • Proef of je de suiker wel of niet nodig vindt. Serveer met gebakken uitjes en peterselie.
Lees ook  Recept havermoutpap met vers fruit