Vegan tulband met bananencake

Tulband

Van wat overrijpe bananen kun je een heerlijke tulband maken. Ik had nog een paar bruine liggen op mijn fruitschaal. Echt gezond is deze tulband niet door de suikers, maar een klein stukje is ook wel genoeg, want hij vult goed. Ik heb de tulband in plakjes gesneden en de plakes bananencake los ingevroren. Zo heb ik altijd iets lekkers om mee naar mijn werk te nemen bijvoorbeeld. Deze tulband is vegan en dus ook zeer geschikt voor mensen met een lactosevrij dieet.

Ingrediënten

  • 8 rijpe bananen
  • 100 ml amandelmelk ( zo maak je amandelmelk)
  • 75 gram gesmolten kokosolie
  • 360 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 5 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1,5 theelepel baksoda
  • De rasp en het sap van 1 citroen
  • 100 gram gedroogde cranberries
tulband

Bereiding

  • Zet de oven aan op 180 graden
  • Pureer de bananen samen met de amandelmelk en kokosolie tot een gladde substantie.
  • Meng de bloem, kaneel, vanillesuiker, baksoda, bakpoeder, rasp en sap van de citroen, suiker en de cranberries door het bananenmengsel.
  • Vet de tulbandvorm in met kokosolie en vul de vorm met het beslag.
  • Bak de tulband 1 uur in het midden van de oven.
  • Laat het afkoelen op een rooster.
  • Draai de tulband om en strooi er wat poedersuiker over
Lees ook  Schattige muizen van eieren