Vegetarisch stoofpotje met pompoen en paprika

vegetarisch stoofpotje

Van pompoen kun je heerlijke dingen maken. Deze stoofpot met pompoen en paprika is zeker een aanrader! De stoofpot is vegetarisch.

Pompoen bevat weinig kilocalorieën en veel vezels. Ideaal dus als je gezond wilt eten. De vezels zorgen ervoor dat je goed gevuld bent en helpen je darmen gezond te houden. Daarnaast krijg je via pompoen lekker veel ijzer, calcium, vitamine C en E binnen.

Ingrediënten stoofschotel

  • 250 gram pompoen
  • 300 gram tomatenblokjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 3 geroosterde paprika’s uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein laurierblaadje
  • 1 theelepel appelstroop
  • halve eetlepel karwijzaad
  • halve citroen
pompoen

Hoe maak je dit vegetarisch stoofpotje met pompoen?

1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat daarna afkoelen op bijv. een bord. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en de paprika in stukjes. Snijd ook de knoflook fijn.

2. Doe nu olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min aan. Voeg daarna de pompoen, de paprika, de kikkererwten, de tomatenblokjes, de stroop, het laurierblaadje, het karwijzaad en 1,5 eetlepel citroensap toe. Breng dit op smaak met peper en eventueel zout. Breng dit nu aan de kook en draai dan het vuur laag en stoof het mengsel met een deksel schuin op de pan in 25 min. gaar. Af en toe nog even omscheppen.

3. Haal nu de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van de citroenrasp erdoor, de andere helft ter garnering er boven op.

 

Eet smakelijk!

Lees ook  Courgettesoep met munt