Vegetarische en caloriearme broccolisoep

Het wordt vaak als voorgerecht of als lunch gegeten en is typisch Nederlands. Dit is een recept uit Oerdis van Liesbeth Smits en Henk Huizing (2009).

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram broccoli
  • 2 pastinaken
  • 200 gram knolselderij
  • 6 dl groentebouillon
  • 100 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 2 eieren
  • peper
  • versgemalen nootmuskaat
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding broccolisoep

  • Was de broccoli, pastinaak en knolselderij.
  • Snijd van de broccoli de stelen in stukjes van een centimeter groot en de rest in roosjes.
  • Snijd ook de andere groenten in blokjes.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Kook de groente in de bouillon voor ongeveer 10 minuten, tot de stukjes gaar zijn.
  • Schep alle groente uit de bouillon.
  • Houd een paar broccoliroosjes achter en wrijf de rest door een zeef (als dat te veel moeite is, kun je de groente ook in de soep laten).
  • Meng het groentemengsel met de eieren en roer dit door de soep, tot die glad en lichtgebonden is (als je de mixer hebt gebruikt alleen de twee eieren toevoegen).
  • Voeg de achtergehouden broccoliroosjes en de geroosterde pijnboompitten toe.
  • Breng de soep op smaak met vers gemalen peper, zout, nootmuskaat en een scheutje olie.

Lees ook  Kurkuma. Hoe gezond is het