Moussaka kun je ook heel goed zonder vlees maken. In plaats van het gehakt gebruik je dan wat meer aubergine. Per persoon heeft dit gerecht ongeveer 525 kcal en 34 gram koolhydraten. Benieuwd wat je van dit recept vindt.
Ingrediënten
- Zes eetlepels olijfolie
- Twee aubergines in plakken
- Twee rode uien in ringen gesneden
- Twee geperste teentjes knoflook
- Een blik tomatenblokjes
- Een halve theelepel kaneelpoeder
- Een eetlepel oregano
- Bosje fijngehakte peterselie
- Twee losgeklopte eieren
- 250 gram Griekse yoghurt
- 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 200 gram tomaten in plakken
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm je oven op 200 graden
- Doe vier eetlepels olijfolie in de pan en bak hierin de aubergineplakken om en om zodat ze mooi goudbruin worden
- Leg ze even op een bord
- Verhit dan de rest van de olie in de pan en fruit de ui en de knoflook
- Doe de tomatenblokjes, kaneel, peterselie en oregano erbij
- Meng de eieren met de Griekse yoghurt. Eventueel kun je het nog wat op smaak brengen met wat peper en zout
- Leg in de ovenschaal om en om een laagje aubergine, aardappelschijfjes, tomaat en je tomaten-uimengsel
- Bovenop doe je een laag aubergine
- Gooi het yoghurtmengsel erover en strooi er parmezaanse kaas over
- Doe de moussaka in de oven. Na 25 minuten is je eten gaar en goudbruin
Eet smakelijk!
Liever met vlees? Maak dan deze moussaka