Veilig sporten in het donker: vijf tips

Categories OntspannenPosted on

In de winter is het niet gemakkelijk om jezelf zo enthousiast te maken om de loopschoenen aan te doen. Het is koud, vaak nat en echt aantrekkelijk is het ook niet om ’s avonds in het donker te lopen.  Wil je veilig sporten in het donker;  deze tips en items zorgen ervoor dat je met plezier gaat lopen op een donkere avond.

Donker

In het donker lopen is best fijn. Je krijgt een gevoel van vrijheid, je zintuigen staan extra op scherp en het heeft iets magisch om buiten te zijn als iedereen de warmte van zijn huis opzoekt. Bovendien is je bewegingscoördinatie en reactietijd optimaal tussen 16:00 en 22:00 uur. Tenminste dat blijkt uit studies. Toch is het ook een stuk risicovoller. Je bent bijvoorbeeld minder goed zichtbaar. Wij hebben wat tips voor je. 

Ga niet alleen

Loop je liever niet alleen in het donker, zoek dan een loopmaatje. Samen met iemand is niet alleen goed voor je motivatie, je voelt je misschien ook wat veiliger. In sommige steden en dorpen worden ook gezamenlijke loopsessies gehouden waarbij je in een groep loopt.Misschien kan een andere hardloper je vertellen of er een hardloopgroepje in de buurt is. 

Geen muziek

Lopen op muziek kan je een enorme boost geven, maar doe dit niet als het donker is en je er alleen op uit gaat. Zo hoor je verkeer van achteren aankomen en ook ben je alerter, waardoor je een gat in de weg of een tak op het pad eerder ziet. 

sporten

sporten
Lees ook  LEGO en Barbie volgens onderzoek populairste speelgoed in 60 jaar