Verlepte sla oppeppen met een simpele truc

Categories Keuken, KeukentipsPosted on
verlepte sla

Vaak komt het voor dat we een zakje sla kopen, een deel gebruiken en na een paar dagen de rest in de koelkast vinden. De sla is dan verlept en je zou denken dat het weggegooid moet worden. Maar dat hoeft niet! Er is namelijk een simpele truc om verlepte sla op te peppen. Hoe krijg je verlepte sla weer knapperig?

IJskoud water

Veel mensen denken dat je verlepte sla moet wassen in ijskoud water om het weer knapperig en groen te maken. Hoewel dit bij verse sla inderdaad werkt, is het niet de oplossing voor verlepte sla. In plaats daarvan kun je verlepte sla oppeppen door het kort in heet water te leggen. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar het hete water zorgt ervoor dat de sla weer tot leven komt. De cellen in de sla zetten uit en het water dat verloren is gegaan, wordt weer opgenomen, waardoor de sla weer steviger en knapperiger wordt.

verlepte sla

Niet alle sla in heet water

Let er wel op dat je de sla niet te lang in het hete water laat liggen, een paar seconden tot maximaal een minuut is meestal voldoende. Daarna kun je de sla afgieten en droogdeppen voordat je het gebruikt. Het werkt vooral goed bij bladsla, zoals ijsbergsla, Romaine sla en botersla. Bij andere soorten sla, zoals rucola of spinazie, kan het hete water ervoor zorgen dat de blaadjes verbranden en bruin worden, dus dan kun je beter de ijskoude-watermethode gebruiken.

Lees ook  Chocolade aardbeien cheesecake