Viaplay maakt serie over vuurwerkramp Enschede

viaplay

Viaplay gaat een serie uitzenden over de vuurwerkramp in Enschede. Deze dramaserie gaat ROOMBEEK heten en is vanaf het najaar van 2023 op de streamingdienst te zien. De opnames voor de dramaserie starten in het voorjaar van 2023, meldt Viaplay.

SE Fireworks

Op 13 mei 2000 ontstond brand bij vuurwerkbedrijf SE Fireworks, die zorgde voor een reeks explosies. Daarbij vielen 23 doden, raakten zo’n 950 mensen gewond en werden tweehonderd woningen verwoest. De serie is vernoemd naar de wijk waar de ramp zich destijds afspeelde.

Roombeek

ROOMBEEK wordt een vierdelige dramaserie, maakt de dienst dinsdag bekend, die wordt geproduceerd door EndemolShine Scripted. “ROOMBEEK is geïnspireerd op de talloze verhalen die de afgelopen 22 jaar in de media zijn verschenen over één van de grootste rampen in de recente Nederlandse geschiedenis”, zegt producent Gerd-Jan van Dalen van het productiehuis. “We belichten de ramp in Enschede vanuit een menselijk perspectief, door de strijd van oud-SE Fireworks directeur te volgen, en benadrukken de impact én de nasleep die de vuurwerkramp op veel mensen heeft gehad.”

Lees ook  Ikea stopt met verkoop plastic wegwerpproducten