Vier manieren om een perfect ei klaar te maken

Categories Alle recepten, Eten en drinken, OntbijtreceptenPosted on

Hoe eet jij je eitje het liefst? Gebakken, hardgekookt, zachtgekookt of gepocheerd? Met deze tips maak jij het perfecte eitje. Voor jezelf of als verrassing voor je partner.

Het gekookte ei

  • Leg je ei in een steelpan en voeg water toe. Je ei moet onder water zijn.
  • Kook het water en begin te rekenen vanaf het moment dat je water kookt.
  • Wil je een zacht gekookt eitje dan haal je je ei er na 5 minuten uit. Liever een hard gekookt ei dan laat je hem tien minuten in het water.
  • Daarna even laten schrikken met wat koud water en klaar!

Gepocheerd ei

ei
  • Voor een gepocheerd eitje breng je eerste een liter water aan de kook.
  • Gooi daar een scheut azijn bij.
  • Breek je ei in een schaaltje en zorg dat de dooier heel blijft.
  • Zet vervolgens het vuur laag.
  • Roer rustig met een lepel ( je water is immers kokendheet) door het water in 1 richting zodat er een soort draaikolkje ontstaat.
  • Laat het ei uit het schaaltje glijden in het midden van je draaikolkje. Blijf rustig roeren en raak het ei niet aan.
  • Na een minuut of 4 is je ei perfect gepocheerd. Met een schuimspaan vis je je ei voorzichtig uit het water.

Roerei

ei
  • Een roerei wordt ook wel scrambled egg genoemd en is erg lekker met gebakken bacon.
  • Klop een ei, eventueel met een scheutje melk, los met een garde.
  • Voeg eventueel een snufje zout of peper toe.
  • Smelt wat boter in een steelpannetje.
  • Voeg het mengsel van het ei toe en blijf roeren.
  • Laat het mengsel langzaam stollen tot het gaar is.

Spiegelei

ei
  • Een spiegeleitje bakken is niet moeilijk. Zet de koekenpan op een laag vuurtje.
  • Doe een klontje boter in de pan en laat het smelten.
  • Breek je eitje boven de pan en zorg dat de dooier heel blijft. Gelukt? Zet het vuur nu iets hoger en laat je ei garen.
  • Niet gelukt? Pak dan een houten spatel en roer je ei in de koekenpan. Roerei is ook erg lekker. Of je laat het gewoon zo en geniet straks van een gebakken eitje.