Vijf tips om je spijkerbroek mooi te houden in de was

Je favoriete spijkerbroek wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Nadeel van het hebben van een favoriete broek is dat je hem ook vaak draagt en daardoor ook vaak moet wassen. Om je  broek zo lang mogelijk mooi te houden moet je er dus zorgvuldig mee omgaan. Tips om je spijkerbroek voorzichtig te wassen.

Tips voor het wassen van jeans

  • Draai de broek altijd binnenstebuiten wanneer je hem in de wasmachine gooit. Zo schuurt enkel de binnenkant van je broek tegen de wastrommel. Knoop ook altijd je broek vast en sluit de rits om schade te voorkomen.
  • Dat je je wasmachine vult met een hele berg kleren omdat het vervelende karweitje zo sneller gedaan is en het beter is voor het milieu, snappen we. Wanneer er echter te veel in de trommel zit, kan de kleding niet goed rondzwieren. Bovendien vergroot het de kans dat je jeansbroek andere kledingstukken beschadigt met de rits of knopen. Hetzelfde geldt voor de droger.
  • Ook het wasprogramma is belangrijk. Heb je net een nieuwe broek of is je broek niet echt vuil? Kies dan voor een zacht programma en was met koud water. Gebruik niet te veel wasmiddel en wasverzachter.
  • Investeer wél in wasmiddel dat donkere kleuren mooi houdt. Het product zorgt ervoor dat kleuren minder snel vervagen en uitlopen, maar filtert ook eventueel chloor uit het water.
  • Laat je broek maximaal tien minuten in de droger zitten of droog hem aan een waslijn: warme lucht zorgt ervoor dat de stof krimpt.
Lees ook  Zo moet je je drinkfles of schoonmaken

Geef een reactie