Tips om je spijkerbroek mooi te houden in de was

Categories SchoonmakenPosted on
spijkerbroek

Je favoriete spijkerbroek wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Nadeel van het hebben van een favoriete broek is dat je hem ook vaak draagt en daardoor ook vaak moet wassen. Om je broek zo lang mogelijk mooi te houden moet je er dus zorgvuldig mee omgaan. Tips om je spijkerbroek voorzichtig te wassen.

Spijkerbroek

De oorsprong van de spijkerbroek gaat terug tot het midden van de 19e eeuw. De eerste spijkerbroeken werden gemaakt door Levi Strauss, een Duits-Amerikaanse kleermaker, in samenwerking met Jacob Davis, een kleermaker uit Nevada. Ze ontwikkelden een stevige broek gemaakt van denimstof met koperen klinknagels om de zwakke punten van de broek te versterken, zoals de zakken en de gulp.

Spijkerbroeken waren oorspronkelijk bedoeld als stevige werkkleding voor mijnwerkers en cowboys, maar ze werden al snel populair als alledaagse kleding. In de jaren 1950 kregen spijkerbroeken een cultstatus dankzij films zoals “Rebel Without a Cause” en “The Wild One”, waarin iconen zoals James Dean en Marlon Brando ze droegen. Sindsdien zijn spijkerbroeken niet meer weg te denken uit de modewereld.

Soorten spijkerbroeken

Spijkerbroeken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder rechte pijpen, bootcut, skinny, slim fit en flared. Ze kunnen ook verschillende wassingen hebben, variërend van donkerblauw tot lichtblauw en gebleekt. Tegenwoordig zijn er ook spijkerbroeken met scheuren, patches en andere decoratieve elementen.

Spijkerbroeken zijn geliefd vanwege hun duurzaamheid en het vermogen om met de tijd te ‘verouderen’ en een uniek uiterlijk te krijgen naarmate ze meer gedragen worden. Ze zijn geschikt voor verschillende gelegenheden, van casual tot semi-formeel, afhankelijk van hoe ze worden gestyled. Spijkerbroeken kunnen worden gecombineerd met T-shirts, overhemden, truien, blouses en nog veel meer.

Lees ook  Vijf tips om in huis te voorkomen dat je griep krijgt

Al met al is de spijkerbroek een tijdloos kledingstuk dat een belangrijke rol speelt in de modewereld en in de kledingkasten van veel mensen over de hele wereld.

spijkerbroek

Tips voor het wassen van jeans

  • Draai de broek altijd binnenstebuiten wanneer je hem in de wasmachine gooit. Zo schuurt enkel de binnenkant van je broek tegen de wastrommel. Knoop ook altijd je broek vast en sluit de rits om schade te voorkomen.
  • Dat je je wasmachine vult met een hele berg kleren omdat het vervelende karweitje zo sneller gedaan is en het beter is voor het milieu, snappen we. Wanneer er echter te veel in de trommel zit, kan de kleding niet goed rondzwieren. Bovendien vergroot het de kans dat je jeansbroek andere kledingstukken beschadigt met de rits of knopen. Hetzelfde geldt voor de droger.
  • Ook het wasprogramma is belangrijk. Heb je net een nieuwe broek of is je broek niet echt vuil? Kies dan voor een zacht programma en was met koud water. Gebruik niet te veel wasmiddel en wasverzachter.
  • Investeer wél in wasmiddel dat donkere kleuren mooi houdt. Het product zorgt ervoor dat kleuren minder snel vervagen en uitlopen, maar filtert ook eventueel chloor uit het water.
  • Laat je broek maximaal tien minuten in de droger zitten of droog hem aan een waslijn: warme lucht zorgt ervoor dat de stof krimpt.

Geef een reactie