Vijf tips zodat je nooit meer je ontbijt zult overslaan

Categories NieuwsPosted on

Geen tijd voor een ontbijtje? Of krijg je ’s ochtends geen hap door je keel? Ontbijten zorgt voor nieuwe energie na de nacht en brengt de spijsvertering op gang. Wij hebben vijf tips voor je zodat je toch ontbijtroutine krijgt.

Gewoonte

Maak van het ontbijt een dagelijkse gewoonte.  Geen tijd voor een gezond ontbijt? Of krijg jij ‘s morgens geen hap door je keel? Start je dag dan op zijn minst met een gezond stuk fruit zoals bijvoorbeeld een kiwi, verfrissend lekker en rijk aan al de voedingstoffen die je nodig hebt voor de start van een productieve dag. Daarna kun je geleidelijk andere voedingsgroepen opnemen in je ontbijt, zoals zuivel of ontbijtgranen.

Klaarzetten

Ben jij na het opstaan altijd meteen druk, druk, druk? Zet je ontbijtje alvast de avond ervoor klaar. Ga voor makkelijke opties zoals een gekookt eitje, granen, magere yoghurt en natuurlijk vers fruit. Tip: schil je fruit de avond ervoor en zet het in de koelkast, dat scheelt je de volgende ochtend werk! Zin in een heerlijke ontbijt smoothie? Zet je blender dan alvast klaar.

Recepten voor smoothies vind je hier

ontbijt

Think out of the box

Beperk je niet tot de traditionele ontbijtcombinaties. Experimenteer! Gele kiwi’s zijn een zoete, verfrissende en gezonde manier om je dag te beginnen. Je kunt ze toevoegen aan je muesli, havermoutpap of yoghurt. Of eet een losse kiwi naast je lievelingsontbijt. Zo heb je een echt power ontbijtje!

Verdelen

Verdeel je ontbijt over de ochtend.Als je na het opstaan echt geen grote trek hebt, begin dan met iets kleins zoals een bakje yoghurt of een volkoren cracker. Later in de ochtend kun je dan een gezonde snack nemen als aanvulling op je ontbijt. Een stuk vers fruit is een goede keuze.

Lees ook  Door deze dingen ga je meer eten dan de bedoeling was

Opbouwen

Bouw je gezonde ontbijtroutine langzaam op Verwacht niet meteen wonderen van jezelf. Begin jouw missie met twee gezonde ontbijtjes per week; ga daarna voor drie, en zo verder. Jouw uiteindelijke doel is om iedere dag met een gezond ontbijt van start te gaan!