Vijgenchutney. Zo maak je het

Vijgenchutney

Vijgenchutney maken is helemaal niet zo moeilijk. Vijgenchutney wordt vooral gegeten bij een borrelplankje met diverse kaasjes (denk aan blauwschimmelkaas, roodkorstkaas, oude kaas, brie, schapenkaas), maar ook met gewone kaas of paté is het erg lekker. Je maakt vijgenchutney in een kwartiertje.

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • Zes gewelde en gedroogde vijgen
  • 25 gram walnoten
  • Een eetlepel rode wijnazijn
  • Een eetlepel honing
Vijgenchutney

Bereiding

  • Snipper de uien
  • Doe wat olie in een koekenpan en fruit de uien ongeveer 2 minuten
  • Snijd de vijgen en de walnoten in kleine stukjes
  • Voeg de rode wijnazijn, honing en 100 ml water toe aan de koekenpan
  • Laat de chutney ongeveer 10 minuten pruttelen en roer het door
  • Wanneer de chutney stroperig en dik wordt is hij klaar

Lees ook  Recept Witlof-frittata