Vijgenchutney. Zo maak je het

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, SausPosted on
Vijgenchutney

Vijgenchutney maken is helemaal niet zo moeilijk. Vijgenchutney wordt vooral gegeten bij een borrelplankje met diverse kaasjes (denk aan blauwschimmelkaas, roodkorstkaas, oude kaas, brie, schapenkaas), maar ook met gewone kaas of paté is het erg lekker. Je maakt vijgenchutney in een kwartiertje.

Ingrediënten

  • 2 rode uien, fijn gesneden
  • 6 gewelde en gedroogde vijgen, fijn gesneden
  • 25 gram walnoten, fijngehakt
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
Vijgenchutney

Hoe maak je vijgenchutney

  1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de rode uien toe en bak deze ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  3. Voeg de fijngehakte vijgen, walnoten, rode wijnazijn, honing, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Laat het mengsel ongeveer 15-20 minuten sudderen op laag vuur, terwijl je regelmatig roert.
  5. Zet het vuur uit en laat de chutney afkoelen voordat je hem in een glazen pot doet en in de koelkast bewaart.

Je vijgenchutney is nu klaar om te serveren als bijgerecht bij kaasplankjes, op broodjes of als smaakmaker bij vleesgerechten.

Eet smakelijk!

Lees ook  Tomaten-crèmesoep zonder pakjes en zakjes