Voorjaar in je huis. Haal je huis uit een winterdepressie

Categories Op naar het voorjaar, SchoonmakenPosted on
voorjaar

Er strekken zich nog een paar natte, koude en grijze maanden voor je uit tot de lente weer aanbreekt. Tot overmaat van ramp ziet je huis er ook maar saai uit. Hoe trek je je huis – en daarmee jezelf – uit die winterdepressie?

Maak ruiten, lampen en raambekleding schoon

Gebrek aan licht maakt ongelukkig. Zorg er dus voor dat het schaarse daglicht alle kans krijgt om je huis in te komen, door de ramen schoon te maken (ook aan de binnenkant!) en je vitrage, rolgordijnen of luxaflex een wasbeurt te geven. En neem meteen de lampen in huis mee, want kunstlicht is beter dan niets.

Verplaats je meubels

Ziet je huis er kaal uit ? Dit is het ideale moment om je inrichting eens met een frisse blik te bekijken. Schuif eens met je meubels om te zien of er ook een andere opstelling mogelijk is. Plaats je bank bijvoorbeeld een stuk van de muur af om je zithoek lucht te geven. Kost niets, behalve wat zweet!

Zorg voor kleur in huis

Niets vrolijkt een interieur zo snel op als een kleurinjectie. En het mooie is: je kunt voor weinig geld je huis een compleet andere uitstraling geven. Verf een muur, koop wat fleurige kussens en accessoires en klaar ben je.

winterdepressie

Groen, groen en nog meer groen (en blauw en geel)

Blaas letterlijk en figuurlijk nieuw leven in je huis met planten. Liefst een beetje grote exemplaren, of een verzameling kleinere bij elkaar: dat valt lekker op. Om alvast in voorjaarsstemming te komen zet je ook een paar potjes met bloembollen neer: narcissen, blauwe druifjes en hyacinten. Die zijn al vroeg te koop.

Lees ook  Gourmetstel schoonmaken. Hoe doet je dat?
winterdepressie

Kruip lekker weg bij een winterdepressie

Kijk, je huis mag nu dan een lente-gevoel hebben, maar het is nog steeds koud buiten. Blijf dus lekker binnen en zorg voor een boel fijne plaids en kleedjes in vrolijke tinten. Kruip weg onder de bank met je voeten op een schapenvachtje. Helemaal voorjaar, en toch knus.

Geef een reactie