VVV-cadeaukaarten niet onbeperkt geldig. Na drie jaar is vergoeding weg

VVV-cadeaukaarten zijn niet onbeperkt geldig, meldt MAX Meldpunt na navraag bij VVV Nederland. Het consumentenprogramma deed dit naar aanleiding van een klacht van een kijker die kaarten had waarop na drie jaar geen vergoeding meer bleek te staan. Volgens MAX Meldpunt adverteerde VVV Nederland tot voor kort nog met de onbeperkte geldigheid.

Cadeaukaart

VVV Nederland rekent volgens het programma een vergoeding voor het beheren van het cadeaukaartengeld. Na drie jaar wordt er jaarlijks 6 euro per cadeaukaart ingehouden voor het beheren van het tegoed, schrijft MAX Meldpunt. Dat doet VVV Nederland voor zowel digitale als plastic cadeaukaarten.

MAX Meldpunt vroeg toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) de informatie op de website van VVV Nederland te bekijken. Die vond de toezichthouder niet duidelijk genoeg, laat een woordvoerster weten. De toezichthouder heeft zelf geen klachten ontvangen van mensen die geen geldige cadeaukaarten meer zouden hebben.

Inmiddels heeft VVV Nederland de informatie op de website aangepast. VVV Nederland zegt tegen het meldpunt de gang van zaken te betreuren en biedt excuses aan voor de onduidelijkheid. Cadeaukaarten zijn vanaf heden nog maar maximaal drie jaar geldig. Op de website van VVV Nederland kunnen mensen de geldigheid van de kaart controleren.

Lees ook  Hoe ontstaat navelpluis en hoe voorkom je het?