Wanneer je een frappé bestelt, hangt het echt af van waar je bent in de wereld wat je krijgt. In Griekenland kun je rekenen op een paar eetlepels oploskoffie, suiker, water en eventueel melk, die in een cocktailshaker worden geschud om het kenmerkende schuim te creëren. In Bulgarije kan het worden geserveerd met frisdrank in plaats van water. In Denemarken wordt water vaak vervangen door melk, terwijl in Servië de frappé met melk of ijs en versgeklopte slagroom bovenop wordt geserveerd.
IJskoud het lekkerst
Een frappé is het lekkerst als hij lekker koud is. Als wij ze thuis maken zetten we eerst een fles water in de vriezer. Zo heb je lekker koud water of een simpele manier. Een uurtje is wel genoeg. Let op dat het water niet volledig bevriest.
Wat heb je nodig voor frappé
Zelf een frappé maken? Zo doe je dat! Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Voor je het weet ben jij een echte thuisbarista! Dit is voor twee grote glazen
- 4 theelepels oploskoffie
- 4 theelepels kristalsuiker
- 25 milliliter water (ijskoud)
- 8 ijsblokjes
- 400 milliliter volle melk
Hoe maak je een frappé
- Mix met een staafmixer in een smalle, hoge maatbeker de helft van de oploskoffie, suiker en 50 ml ijskoud water gedurende 20-30 seconden tot een dik en schuimig mengsel.
- Schenk het koffieschuim in 2 glazen. Herhaal dit proces om nog een portie koffieschuim te maken voor de overige 2 glazen.
- Verdeel de ijsblokjes over alle glazen.
- Schenk de melk in de glazen en steek in elk glas een rietje.