Waan je in Griekenland met een koude frappe

Categories Alle recepten, Drankjes, ZomerPosted on
Twee glazen frappé met rietjes aan de kust

Wanneer je een frappé bestelt, hangt het echt af van waar je bent in de wereld wat je krijgt. In Griekenland kun je rekenen op een paar eetlepels oploskoffie, suiker, water en eventueel melk, die in een cocktailshaker worden geschud om het kenmerkende schuim te creëren. Ben je in Bulgarije dan kan het worden geserveerd met frisdrank in plaats van water. In Denemarken wordt water vaak vervangen door melk, terwijl in Servië de frappé met melk of ijs en versgeklopte slagroom bovenop wordt geserveerd.

Wat is een Frappe?

Als je op zoek bent naar een verfrissende, ijzige traktatie om van te genieten op een warme dag, dan is de frappé het perfecte drankje voor jou. Dit heerlijke drankje is een populaire ijskoffie die zijn oorsprong in Griekenland heeft, maar wereldwijd bekend is geworden vanwege zijn verfrissende smaak en eenvoudige bereiding.

Een frappé is in feite een bevroren koffiedrank die wordt gemaakt door koffie, ijsblokjes, suiker en melk (of een alternatieve melk) te mengen tot een luchtig, schuimig geheel. Het resultaat is een ijskoude koffie die je zowel de oppepper van cafeïne als de verkoeling van een zomerse drank biedt. Het wordt meestal geserveerd in een hoog glas, soms met een toefje slagroom of garnering, voor extra luxe en smaak.

Maar frappé’s zijn niet alleen voor koffieliefhebbers! Er zijn eindeloze variaties mogelijk, van fruitige frappé’s tot volledig koffievrije versies, waarbij je de klassieke koffie kunt vervangen door bijvoorbeeld chocolade, vanille of matcha.

IJskoud het lekkerst

Een frappé is het lekkerst als hij lekker koud is. Als wij ze thuis maken zetten we eerst een fles water in de vriezer. Zo heb je lekker koud water of een simpele manier. Een uurtje is wel genoeg. Let op dat het water niet volledig bevriest. 

Wat heb je nodig voor frappé

Zelf een frappé maken? Zo doe je dat! Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Voor je het weet ben jij een echte thuisbarista! Dit is voor twee grote glazen

  • 4 theelepels oploskoffie
  •  4 theelepels kristalsuiker
  •  25 milliliter water (ijskoud)
  •  8 ijsblokjes
  •  400 milliliter volle melk
Frappé

Hoe maak je een frappé

  • Mix met een staafmixer in een smalle, hoge maatbeker de helft van de oploskoffie, suiker en 50 ml ijskoud water gedurende 20-30 seconden tot een dik en schuimig mengsel.
  • Schenk het koffieschuim in 2 glazen. Herhaal dit proces om nog een portie koffieschuim te maken voor de overige 2 glazen.
  • Verdeel de ijsblokjes over alle glazen.
  • Schenk de melk in de glazen en steek in elk glas een rietje.
Nescafé Frappé oploskoffie - 5 doosjes à 10 zakjes
Nescafé Frappé oploskoffie - 5 doosjes à 10 zakjes
4.6
€17,45
Bol.com
author avatar
Redactie