Waarom een avocado bruin wordt. Stop met knijpen!

Categories KeukentipsPosted on

De avocado is erg populair. Toch is het een vrucht met een gebruiksaanwijzing. Of hij is nog hard als je hem snijdt of bruin. Hoe kan dat?

Hoe vaak heb jij het al niet meegemaakt dat je een avocado opensneed en hij was of bruin van binnen of nog keihard. Bij mij zijn de pogingen niet meer op twee handen te tellen. Vaak zijn dit de avocado’s uit de supermarkt die onder de bruine vlekken te zitten. In het ergste geval begint het topje al een beetje te schimmelen.

Knijpen

Als een avocado iets niet kan waarderen is dat je erin knijpt. Veel mensen doen dat. Ze pakken een avocado op, knijpen er flink in om te zien of hij wel rijp is en leggen hem dan weer terug. Als tien mensen dat doen, kun je wel raden hoe zo’n avocado er dan uit gaat zien.

Wil je in een avocado knijpen doe dat dan heel zacht met de palm van je hand. Dus niet met je vingertoppen.

avocado bruin

Avocado bewaren

Voor een avocado bij ons in de winkels ligt heeft hij al een hele reis gemaakt. Ze worden in zuurstofarme containers vervoerd. Dat zuurstofarme is om het rijpingsproces tegen te gaan. Eenmaal in Nederland worden ze behandeld in een kamer met ethyleengas. Dit gas zorgt ervoor dat ze sneller rijp zijn. Daarna gaat hij naar de winkel waar hij ongeveer nog een week eetbaar is. Wil je een avocado uit de winkel niet meteen opeten? Leg hem dan in de koelkast. Heb je hem aangesneden en wil je een deel bewaren Druppel er dan even wat citroensap overheen.

Lees ook  Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?

Recepten met avocado