Wanneer het buiten koud en donker is, is opwarmen met een grote beker warme chocolademelk een feestje. Deze chocolademelk is lekker romig en een heerlijke traktatie. Helemaal lekker met slagroom.
Ingrediënten warme chocolademelk
- 200 ml kokosmelk
- 125 ml amandelmelk ( andere notenmelk mag ook)
- 1 theelepel cacaopoeder ( er mag gerust een bult op zitten)
- Een goedgevulde theelepel kokosbloesemsuiker of bruine basterdsuiker
- 50 gram fijngehakt (vega) pure chocola of pure chocoladedruppels.

Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een steelpan
- Zet de pan op middelhoog vuur en roer het goed.
- Je chocolademelk is klaar als het stoomt ( dus niet kookt) en alle ingrediënten goed opgelost zijn.
Tip: Pak niet meteen grote glazen. Deze chocolademelk vult namelijk behoorlijk. Van een mok vol kun je, weet ik uit ervaring, behoorlijk misselijk worden
Zo maak je vegan chocolademelk
Zo maak je chocolademelk van chocoladeletters