Warme havermoutpap met peer

De perenoogst is weer geweest en het wordt buiten weer wat frisser. Tijd voor warme havermoutpap met peer.

Nu de herfst is begonnen en dus ook de koudere dagen gaan komen, besloot ik om een warm ontbijt gerechtje met deze peer te gaan maken. Ik ben een groot fan van havermout in mijn ontbijt, vaak in combinatie met een plantaardige melk zoals ongezoete amandelmelk. Daar voegde ik nog mijn peer uit eigen tuin aan toe en dit draaide uit op een heerlijk, goed vullend en makkelijk te maken ontbijtje. Kijk je mee naar de bereidingswijze?

Ingrediënten havermoutpap

  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 50 a 55 gram havermout
  • 1 rijpe middelgrote handpeer
  • kaneel
  • chiazaad
  • pecannoten

Bereidingswijze

  • Begin met het schillen van de peer en snijd deze in kleine stukjes. Bewaar voor de topping een paar schijfjes.
  • Zet een pannetje op het vuur en verwarm hierin de amandelmelk, voeg de havermout en de blokjes peer hieraan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuurtje zachtjes doorkoken. Zodra de havermout en de peer zacht zijn geworden en er een papje is ontstaan, is het klaar.
  • Mocht het mengsel nog wat te dik zijn, voeg dan nog extra wat melk toe. Zodra je tevreden bent, kan het fornuis uit en schep je de havermoutpap in een schaaltje. Decoreer je gerechtje met de schijfjes peer, wat chiazaad, kaneel en de pecannoten.
Lees ook  Filet americain invriezen kan ziekte voorkomen. Hoe lang is het houdbaar?