Wat moet je doen als je teveel hebt gegeten?

Categories NieuwsPosted on
teveel eten

De voornemens hebben we bijna allemaal wel, maar vaak is het al gebeurd voor we er erg in hebben. Te veel eten tijdens de feestdagen. Daarom geven we alvast enkele tips hoe je een opgeblazen gevoel na een maaltijd kunt bestrijden.

Thee

Thee van cichorei kan helpen je te ontspannen en dit is ook goed voor je spijsverteringsstelsel. Kamillethee heeft ook een kalmerend effect om de maag en darmen.

Alcohol

Beperk de hoeveelheid alcohol die je opneemt, vooral drankjes als port en sherry die veel fructose bevatten zijn slecht. Je lichaam kan deze vorm van suiker namelijk moeilijk absorberen. Deze stof passeert door de darmen waar bacterieën dit afbreken en gas produceren als bijproduct.

Ga wandelen

Je kan zoveel gegeten hebben dat je bijna het gevoel hebt dat je niet meer kunt bewegen. Na een wandeling ga je je echter wel beter voelen. Uit een Duitse studie blijkt dat een wandeling na het eten het verteringsproces versnelt.

teveel eten

Koolstoftabletten

Als je echt last hebt van je maag of darmen kun je koolstoftabletten nemen. Dit poeder absorbeert namelijk overbodige gassen in de darmen. Actieve kool is ook een van de enige stoffen die waterstof kan opzuigen. Dit zorgt voor de neutralisering van geurtjes. Je mag deze tabletten wel niet elke dag nemen, want ze kunnen de werking van hartmedicatie verstoren. Raadpleeg dus je arts voor je ze neemt.

Pepermunt

Pepermuntjes of muntthee kunnen een winderig gevoel bestrijden. Dit helpt echter niet brandend maagzuur te stillen, want het produceert een chemische stof die helpt de slokdarm te ontspannen. Zo kan het maagzuur makkelijker in de slokdarm terechtkomen en irritaties verergeren.

Lees ook  Stasher – Het verantwoorde alternatief voor plastic zakjes