Wat kun je doen tegen muggen in je huis?

Categories Huis, OngediertePosted on

Wat doe je tegen muggen? Je kunt je natuurlijk van top tot teen insmeren met Deet of een ander chemisch goedje of met je hoofd onder je dekbed kruipen. Deze natuurlijke middeltjes werken minstens zo goed en zijn zo goedkoop dat proberen geen kwaad kan.

Lavendel

Lavendel

Muggen haten de geur van lavendel. Net als motten en vliegen trouwens. Je hoeft niet meteen je hele huis vol lavendel te slepen. Een zakje met lavendeltakjes op verschillende plekken in huis leggen is al voldoende. Maar ook een bodymilk met lavendel of parfum werken erg goed. Muggen worden aangetrokken door je natuurlijke lichaamsgeur. Met lavendel kun je dit goed verbloemen.

knoflook

Knoflook

Ben je net als ik gek op knoflook? Knijp dan gerust een extra teentje uit met je knoflookpers. Muggen houden absoluut niet van de geur van knoflook. Na het eten komen er oliën vrij door de poriën in je huid. Dit luchtje doet muggen spontaan de andere kant op vliegen.  De kans bestaat alleen wel dat sommige mensen dat ook doen.

Lichte kleuren

Of je kleuren zien weet ik niet, maar iemand vertelde mij eens dat muggen zich het minst aangetrokken voelen tot lichte kleuren. Bij zonsopgang en zonsondergang zouden trouwens muggen het liefst prikken.

muggen

Ventilator

 Je zou het bijna niet verwachten maar muggen zijn hele slechte vliegers. En je kunt het ze nog moeilijker maken met wat turbulentie. Zet een kleine ventilator naast je bed en de muggen zijn helemaal van slag. Richt de ventilator naar de grond, want daar vliegen muggen het liefst om zoveel mogelijk wind te ontwijken. En nu maar hopen dat ze neerstorten.

Lees ook  Waarom je de geur in je eigen huis niet kunt ruiken

Maak een anti-muggenkaars

Het ruikt niet alleen lekker, maar het wordt ook meteen een stuk romantischer op je slaapkamer.

  • Vul een grote glazen pot of schaal met verste takjes munt, rozemarijn,  citroen of lavendel
  • Voeg water bij de verse geuren en een paar druppels citronella
  • Stop een drijvende kaars in de pot, en steek aan