Welke essentiële olie gebruik je in bad bij welke kwaal?

Tijd om lekker te ontspannen met een warm bad. Nu kun je er natuurlijk wat douchegel of badschuim ingooien, maar je kunt je lijf ook helpen met een lekkere essentiële olie. Steek een geurkaarsje aan, pak een drankje , draai de deur op slot en relax!

Welke olie kies jij?

Laveldelolie

Lavendelolie ontspant, het zuivert en kalmeert je geïrriteerde huid. Doe je er ook nog wat kamille en epsomzout bij dan wordt het ontspannen gevoel nog meer versterkt. Epsomzout is een mineraal zout dat door de samenstelling van magnesium en sulfaat een positieve uitwerking heeft op je lichaam. Je zult lekkerder slapen.

Pepermunt

Pepermuntolie werkt ontstekingsremmend.

Rozenolie

Rozenolie hydrateert, vermindert roodheid, werkt antibacterieel en ontstekingsremmend.

Kokosolie

Kokosolie maakt de huid zacht, werkt antibacterieel, bevat antioxidanten, hydrateert en herstelt de huid

Rozemarijnolie

Rozemarijnolie stimuleert de bloedcirculatie en werkt opwekkend

Lees ook: Met een warm bad verbrand je bijna net zoveel calorieën als een half uur wandelen

Eucalyptusolie

Eucalyptusolie ontspant je spieren en helpt bij verkoudheid en om de luchtwegen vrij te maken. De stoom van het bad zal ook al wat verlichten maar met wat eucalyptusolie een eetlepel baking soda en acht eetlepels zeezout wordt dit versterkt.

Andere hulpmiddelen

Epsomzout

Epsomzout is een mineraal zout dat door de samenstelling van magnesium en sulfaat een positieve uitwerking heeft op je lichaam. Heb je last van PMS dan kun je met epsomzout de spierkramp, pijn en stress verminderen

Gemberpoeder

Voeg een eetlepel gemberpoeder en een kwart kopje grof zeezout toe aan je bad. Dat helpt bij een opgeblazen gevoel.

Lees ook  Tijd voor spelletjes! De tien leukste spellen voor volwassenen

Tea tree olie

Een kopje groene thee met een paar druppen tea tree olie en een kwart kopje zeezout verzacht je huid en ontdoet je huid van vuil, bacteriën en te veel talg. Ideaal dus als je last hebt van acné.