Wortelsalade met appel en rozijnen

wortelsalade

Deze wortelsalade is lekker fris door de sinaasappel en de appel en ook ontzettend lekker als bijgerecht of bij de barbecue, gourmetten of gewoon bij de maaltijd.

Ingrediënten wortelsalade

Dit is voor ongeveer twee personen.

  • Vier wortels
  • Een citroen
  • Een sinaasappel
  • Een (groene) appel
  • Handjevol rozijnen
  • Twee eetlepels olijfolie
  • Theelepel mosterd
wortelsalade

Bereiding

  • Pers de citroen en de sinaasappel uit
  • Was de wortels en schrap ze. Haal de uiteinden eraf
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in tweeën
  • Rasp de wortels en rasp de halve appel
  • Doe alles in een grote kom
  • Hussel er wat druppen citroensap en sinaasappel doorheen. Even proeven of er meer bij moet mag best
  • Doe de olie erbij en de mosterd en rozijnen
  • Eventueel kun je het nog met wat zout en peper op smaak maken
  • De andere helft van de appel snijd je in plakjes en daar garneer je je salade mee
Lees ook  Vegetarisch stoofpotje met pompoen en paprika