Wortelsoep met gember

Een lekkere soep die binnen een half uur op tafel staat. Het recept van deze wortelsoep met sinaasappel en gember is voor vier personen.

Wortelsoep

Wortelsoep is een pureesoep die met name in de herfst en winter wordt gegeten. Het wordt bereid met wortels als hoofdingrediënt. Met name de gember zorgt voor een echte smaakbeleving omdat gember intens is en ook een beetje pikant. De specerij zorgt voor het warme gevoel. Een heerlijke soep voor als het buiten koud en guur is.

Wortelsoep is een gezonde soep. De soep zit stampvol vitamines en is gemakkelijk te maken.

Ingrediënten

  • Twee witte uien
  • 350 gram bospeen
  • 50 gram vastkokende aardappels of knolselderij
  • Twee grote sinaasappels
  • Een eetlepel olijfolie
  • Twee tenen knoflook (geperst)
  • Een stukje verse gember. Geschild en fijngehakt ( een centimeter of 3)
  • Een steranijs
  • Een liter groentebouillon
  • Vier eetlepels zoete chilisaus

Bereiding wortelsoep met gember

Hoe moet je wortelsoep maken? Deze lekkere wortelsoep met sinaasappel en gember is niet moeilijk om te maken. Je hebt ongeveer een half uurtje werk.

  • Snipper de uien
  • Schrap de wortels en snijd ze in plakjes
  • Schil de aardappels of knolselderij en snijd die ook in blokjes
  • Rasp de schil van de sinaasappel. Halveer hem en pers hem uit
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de groente samen met de knoflook en gember glazig
  • Voeg dan de steranijs en de sinaasappelrasp, de sinaasappelsap en de groentebouillon toe
  • Breng alles aan de kook en laat de soep ongeveer een half uurtje koken
  • Pureer dan alles met de staafmixer
  • Doe de soep in kommen of borden en schep in iedere kom of bord een eetlepel zoete chilisaus
Lees ook  Hartige taart: broccoli quiche