Taart moet lekker zijn en van een gezonde taart worden veel mensen blij. Aan deze heerlijke worteltaart worden geen geraffineerde suikers toegevoegd en hij zit vol fruit. Wedden dat jij ook enorm zult genieten van deze taart?
Ingrediënten worteltaart
- 100 gram havermout (Bij intolerantie glutenvrije havermout)
- Halve theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 2 theelepels koekkruiden
- 200 gram wortels, geraspt
- 100 gram dadels, ontpit
- 1 banaan
- 50 milliliter amandelmelk
- 250 gram fruit (bijv: rode bessen, aardbei, framboos)
- 2 eetlepels kokosrasp
Bereiding worteltaart
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng de havermout, bakpoeder, de koekkruiden en het zout in de keukenmachine
- Doe hier vervolgens de wortels, dadels, banaan en amandelmelk bij tot je een soepel beslag krijgt.
- Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
- Schep het mengsel in het midden van de springvorm.
- Bak de cake 50 tot 60 minuten in de oven. Wanneer de satéprikker er redelijk droog uit komt, is hij gaar.
- Haal de cake uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
- Versier de taart met stukje fruit en tot slot een beetje kokosrasp er overheen.
Geniet ervan!