Wraps met tzatziki

Categories Vlees en visPosted on

Ik heb een recept voor jullie om je eigen wraps te maken en daarbij serveer je je eigen gemaakte tzatziki saus. Het maken van wraps is helemaal niet zo moeilijk en daarnaast kun je je eigen meelsoort kiezen. Eet je bijvoorbeeld glutenvrij, maak dan gebruik van boekweitmeel of ben je dol op spelt, gebruik dan speltmeel.

Wraps

Verder kun je de wraps gaan vullen met ingrediënten naar eigen keuze of wat je nog maar in huis hebt. Denk aan kipfilet, champignons, ui, paprika, komkommer, sla, tomaat, augurk en ga zo maar door..

Om de wraps mee te besmeren ga je je eigen frisse tzatziki sausje maken. Op deze manier creëer je een heerlijke, lichte en gezonde maaltijd. Erg lekker voor tijdens de warme zomeravonden!

De hoeveelheid ingrediënten is genoeg voor twee personen, een ieder heeft dan twee wraps.

Wraps

Ingrediënten wraps

  • 150 gram meel (zoals spelt, boekweit, volkorenmeel)
  • 300 ml water
  • 1 ei
  • snufje zout
  • olie om in te bakken (kokos of olijfolie)

Bereidingswijze wraps

Pak een schaal en doe alle ingrediënten hierin. Roer het goed door met een garde. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak één voor één alle wraps. Net zoals je pannenkoeken bakt.

Tzatziki

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper

Tzatziki maken

  • Was de komkommer en gebruik een groentesnijder om hem fijn te snijden. Heb je geen groentesnijder gebruik dan gewoon een rasp.
  • De knoflookteentjes ga je zo fijn mogelijk snijden, dit kan ook eenvoudig met behulp van een knoflookpers.
  • Schep de Griekse yoghurt in een schaaltje, voeg de gesneden komkommer toe (knijp eerst het meeste vocht eruit), de knoflook gaat erbij, een eetlepel olijfolie en naar smaak wat peper en zout.
  • Het is het lekkerst om de tzatziki (afgedekt) een klein tijdje in de koelkast te laten staan, zo kunnen de smaken goed samenkomen.
Lees ook  Proef de heerlijke smaken van kofte uit de Turkse keuken