Zalmfilet met krieltjes en tapenade

In Frankrijk houden ze erg van lunchen. Je moet dan ook niet raar op kijken als je een complete maaltijd voor je neus gezet krijgt. Dit gerecht is dus geschikt als lunch maar natuurlijk ook gewoon als hoofdgerecht. 

Ingrediënten

  • Vier zalmfilets van ongeveer 125 gram per stuk
  • Twee eetlepels citroensap
  • Twee eetlepels tijmblaadjes
  • 450 gram krieltjes
  • 250 gram haricots verts. (Zijn die er niet dan kun je ook niet al te dikke sperzieboontjes nemen)
  • Vier eetlepels olijfolie
  • 100 gram boter
  • Twee sjalotjes in ringen gesneden
  • Bakje cherry/ kerstomaatjes
  • Een eetlepels gehakte basilicum
  • Een theelepel gehakte rozemarijn
  • Een citroen in partjes gesneden

Tapenade

  • Twee teentjes knoflook
  • 150 gram zwarte olijven zonder pit
  • Vier ansjovisfilets in stukjes
  • 50 gram kappertjes
  • Twee eetlepels olijfolie extra vergine
Lees ook  Eieren met geitenkaas uit de oven