Zalmkebab met citroen en tomaat

zalmkebab

Met wat rijst en groente tover je met deze zalmkebab een heerlijke maaltijd op tafel. De bereidingstijd is ongeveer een half uurtje en de ingrediënten zijn voor ongeveer tien spiesen. 

Ingrediënten zalmkebab

  • 600 gram zalmfilet zonder vel. De blokjes moeten ongeveer 2 centimeter zijn
  • 1 of twee citroenen ( Hangt van het formaat af)
  • Ongeveer 30 kerstomaatjes
  • Twee eetlepels olijfolie ( extra vergine)
  • Versgemalen zwarte peper
  • Versgemalen zout
  • Een handje basilicumblaadjes
zalmkebab

Wat heb je nodig?

  • Een mandoline
  • Tien tot twaalf spiesen. Wanneer ze van hout zijn kun je ze het beste eerst even laten weken in water
  • Een ondiepe braadslee bekleed met bakpapier

Bereiding

  • Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 2 centimeter
  • Maak met je mandoline de citroen in zo dun mogelijke stukjes. Een stuk of 20 plakjes is genoeg
  • Rijg de zalm, in vieren gevouwen citroen en de tomaatjes aan de spiesjes. Aan ieder spiesje komen 3 blokjes zalm
  • Bewaar dit eventueel afgedekt in de koelkast ( maximaal 24 uur)
  • Verwarm je grill in de oven voor op 230-240 graden
  • Leg de spiesen in de braadslee en bestrijk ze met wat olie en bestrooi ze met wat peper en zout
  • Gril de zalm gaar. Dit zal ongeveer tussen de zes en tien minuten duren
  • Bestrooi je spiesen met basilicumblaadjes en serveer ze.

Natuurlijk kun je deze spiesen ook maken op de barbecue.

Lees ook  Zongedroogde tomaten maak je vanaf nu zelf!