Dat je van groente chips kunt maken wist je vast al, maar heb je zelf wel eens geprobeerd bananenchips te maken? Nee? Probeer het eens. Niet alleen lekker, maar ook verantwoorder dan gewone chips. Ook lekker met wat yoghurt.
Wat heb je nodig?
- Drie bananen
- Een uitgeperste citroen
- Een bakplaat
- Ovenrooster
- Pot met deksel
Hoe maak je bananenchips?
- Verwarm de oven voor op 80 graden
- Haal de schil van de banaan en snijd de banaan in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik
- Is je banaan wat bruin. Geeft niets. Je kunt ze prima gebruiken voor dit recept
- Doe de citroensap in de schaal en doe de banaan erbij
- Laat je banaan even vijf minuten in de citroensap liggen
- Lek de banaan uit in een vergiet en verdeel de plakjes op een ovenrooster. Ze mogen elkaar niet raken
- Schuif het rooster in het midden van je oven
- Om te voorkomen dat je je oven uitgebreid schoon moet maken, adviseren we je om een bakplaat met aluminiumfolie onder je rooster te schuiven.
- Droog de stukjes banaan drie uren lang in de voorverwarmde oven. Keer ze tijdens het drogen een keer of twee
- De plakjes zullen wel aan je rooster plakken maar je kunt ze los krijgen met een spatel of mes
- Wanneer je banaan droog en leerachtig aanvoelt zijn ze klaar
- Laat het afkoelen op het rooster en doe ze daarna direct in een pot die goed afgesloten kan worden