Zelf gembersiroop met sinaasappel maken

gembersiroop

Gembersiroop is een dikke siroop gemaakt van gemberwortel en suiker. Je kan het gebruiken als vervanging voor verse gember, maar let op: het is wel een stuk zoeter en milder van smaak. Gembersiroop is lekker in een cocktail maar ook om een lekkere frisse limonade van te maken. Je hoeft het alleen maar aan te lengen met water en je hebt een lekker drankje.

Alle voordelen en nadelen van gember

gember

Ingrediënten

  • 200 gram (riet) suiker
  • 100 ml water
  • 75 gram geraspte gemberwortel
  • Stukje sinaasappelschil

Hoe maak je gembersiroop?

Kook de suiker met het water tot de suiker opgelost is. Doe dan de geraspte gemberwortel en de sinaasappel erbij

Laat alles een minuut koken. Daarna laat je het goed afkoelen

Giet alles door een zeef en doe het vocht in een heel schoon potje of flesje. Je kunt het dan een paar weken bewaren in de koelkast.

Deze siroop is erg lekker door een roerbakgerecht, als je gebak maakt of door de yoghurt.

Lees ook  Groene ijsthee met perzik en kombucha