Zelf mix maken voor kruidenboter. Lekkere recepten

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on
kruidenboter

Vaak wordt er bij stokbrood kruidenboter gereserveerd. Het lekkerste vinden wij zelfgemaakte kruidenboter. Een klassieker die bijna met alles te combineren is. Maar je kunt ook heel gemakkelijk andere botersmaakjes maken. Gewoon eens proberen! De recepten voor rozemarijnboter, limoen-rode peperboter, kruidenboter en pittige ansjovisboter.

kruidenboter

Zelf je kruidenboter maken. Dan begin je natuurlijk met de juiste mix. Natuurlijk kun je het kant-en-klaar kopen in de winkel. Maar zelf maken is leuker en goedkoper. En helemaal handig als je over aardig wat kruiden beschikt.

Recept kruidenboter

  • 120 gram zachte boter
  • een eetlepel fijngehakte lente-uitjes
  • 2 verse, fijngehakte peterselie
  • een eetlepel fijngehakte bieslook of 2 theelepels gemengde, gedroogde kruiden
  • een kwart theelepel witte peper

Recept rozemarijnboter

  • 120 gram zachte boter
  • 2 eetlepels verse, gehakte rozemarijn
  • een halve theelepel peper

Voor de vleeseters: Erg lekker bij lamsvlees en andere vleessoorten. Vegetarisch: Maar natuurlijk ook erg lekker op stokbrood

Recept limoen-rodepeperboter

  • 250 gr zachte roomboter
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 Spaanse rode pepers
  • 2 limoenen

Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder zaadlijsten en pitjes. Snijd de rode peper fijn. Was de limoenen en rasp de schil fijn. Meng de boter met de zout, rode peper en limoenschil. Leg de boter op een stuk bakpapier en maak er een rol van. Leg de boter nu ongeveer 1 uur in de koelkast om hard te worden.

kruidenboter

Recept pittige ansjovisboter

  • 180 gram zachte boter
  • vier ansjovisfilets uit blik. Goed uit laten lekken!
  • twee fijngehakte lente-uitjes
  • een geperst teentje knoflook
  • een eetlepel citroenrasp

Meng alle ingrediënten met een mixer of keukenmachine tot een gladde massa Doe de boter in een kommetje en bewaar het koud. Je kunt je boter ook tot een worst rollen in keukenfolie of bakpapier

Lees ook  Wortelsalade met appel en rozijnen

Kruidenboter met paprika en peterselie

  • Kruidenboter maken is niet moeilijk. Je hoeft onderstaande ingrediënten alleen maar te mengen.
  • 150 gram zachte boter
  • Twee teentjes knoflook
  • Drie eetlepels gehakte peterselie
  • Een theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • Beetje zeezout

Citroen-basilicumboter

  • 150 gram zachte boter
  • Rasp van 1 citroen
  • Handje gehakte basilicum
  • Twee teentjes fijngehakte knoflook
  • Beetje zeezout

Gember-sesamboter

  • 150 gram zachte boter
  • Twee eetlepels sojasaus
  • Een eetlepel geraspte gember
  • Een eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • Een eetlepel gehakte koriander

Geef een reactie