Zelf pasta maken. Zo maak je pastadeeg

Categories KeukentipsPosted on
pasta maken

Zelf pasta maken is hartstikke leuk om te doen en echt moeilijk is het ook niet. Het kost alleen wel wat tijd. Maar als je echt van lekker eten houdt en koken ook leuk vindt dan kan een pastamaker zeker niet in jouw keuken ontbreken.

Wat heb je nodig om pasta te maken?

Voor ongeveer 4 personen

  • 300 gram gran duno. Dit is bloem van harde tarwe en koop je gewoon in de supermarkt
  • Zout
  • Drie eieren
  • Een eetlepel olie

Zo kook je de beste pasta

pasta maken

Hoe moet je pasta maken?

Doe 250 gram bloem en een theelepel zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en breek daar de eieren in. Nu mag je lekker met je handen werken. Meng steeds een beetje bloem door de eieren. Doe dit net zolang tot je een mooie bol krijgt. Je pastadeeg moet wel soepel zijn en mag niet aan je handen plakken.

Bestrooi dan je werkblad met wat bloem en kneed daarop je deeg ongeveer 10 minuten. Dit doe je met de muis van je hand. Is het goed gekneed, dan doe je je bol in plasticfolie en laat je het 20 minuten in de koelkast rusten.

Verdeel je deeg in twee delen. Gebruik je een pastamachine dan maak je niet twee bollen, maar zes bollen.

Weer doe je wat bloem op je werkblad, leg daar je deegbol op en pak je deegroller. Rol je deeg zo dun mogelijk uit. Plakt je deeg? Strooi er dan wat extra bloem op. Snijd dan je deeg af met een mes in de gewenste vorm en laat het dan een uurtje drogen. Dat kan op een speciaal rekje. Heb je een pastamachine dan haal je je deeg door je machientje.

Lees ook  Maten, gewichten en temperaturen in recepten

Na een uurtje drogen is het tijd om je pasta te koken. Breng ongeveer 2,5 liter water met zout en de olie aan de kook. Doe de pasta in het water en roer de pasta los. Na een minuut of twee is je pasta beetgaar. Laat dan je pasta uitlekken in een vergiet. Daarna kun je de pasta terug in de pan doen en verder gaan met je recept.