Zelf wraps of tortilla maken

Categories Alle recepten, Bakken, KeukenPosted on

Wraps staan hier regelmatig op het menu. Soms als lunch, soms als avondeten. We hebben ze eigenlijk ook altijd wel in huis. Eerst altijd uit de winkel, maar toen ik ontdekte dat je ze heel gemakkelijk zelf kunt maken, doen we dat. Meestal een flinke stapel. Wist je dat je ze ook heel goed in kunt vriezen? Leg dan wel tussen iedere tortilla een stuk bakpapier anders plakken ze aan elkaar.

Ingrediënten voor 6 wraps

  • 200 gram bloem
  • 125 ml water
  • Een beetje zout
  • Een eetlepel olijfolie
wraps

Hoe maak je wraps?

Doe alle ingrediënten in een plastic kom. Gebruik een lepel om dit goed onder elkaar te mengen. Het plakt namelijk behoorlijk. Maak een grote bal van je deeg.

Laat het deeg rusten. Maak een keukendoek vochtig en trek deze strak over de kom heen. Laat dit dan een half uurtje rusten.

wraps

Kneed je deeg nog eens en maak een stuk of zes bollen van je deeg. Rol alle bolletjes plat met de deegroller. Hiervoor kun je de snijplank gebruiken.

Bak ze een voor een in de koekenpan.Gebruik GEEN olie of boter. De olie zit al in je deeg.  Bak de wraps ongeveer 1 minuut per kant. Vul ze naar keuze of vries ze in voor later gebruik.

Recepten

 

Filet americain op een wrap met zelfgemaakte filet americain

Lees ook  Zelfgemaakte hummus. Hoe maak je dat? Het recept