Zelfgemaakte komkommersalade

Categories Alle recepten, Groente, Keuken, SaladesPosted on
komkommersalade

Een lekkere frisse komkommersalade past overal bij. En dus ook bij een lekker gerechtje uit de slowcooker. Maken is helemaal niet moeilijk. Een paar minuutjes werk en je hebt zo een heerlijke salade op tafel. De ingrediënten zijn op basis van een salade voor vier personen.

Ingrediënten komkommersalade

  • Twee komkommers
  • Twee eetlepels mayonaise
  • Drie eetlepels Griekse yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • Een flinke eetlepels dille. Dit kan verse dille zijn maar gedroogde dille smaakt ook prima
  • Wat peper en wat zout
komkommersalade

Hoe maak je komkommersalade?

  • Je wast eerst de komkommer en dan snijd je hem in hele kleine stukjes. Of dat nu schijfjes zijn of je maak hem fijn met de rasp. Wat je maar het gemakkelijkst vindt. Zelf doe ik dan wat zout op de komkommer en laat ik het even uitlekken. Zout onttrekt het vocht namelijk. Dat voorkomt dat je een hele dunne salade krijgt.
  • Doe de mayonaise en de Griekse yoghurt in een kom samen met de komkommer en meng het goed. Daarna doe je de citroensap erbij. Zelf knijp ik een citroen uit. Wel even je hand eronder houden want anders heb je pitjes in je salade. Doe er daarna wat tijm bij.
  • En klaar is je salade! Laat je hem even staan dan kan het zijn dat het wat waterig wordt. Dit voorkom je trouwens door je eerst toch een beetje zout over je komkommer te gooien
  • Een snufjes zout en wat peper en hup eten maar!
Lees ook  Pittige zoete aardappelspread voor bij de borrel