De Oreo. Ook Nederland is overstag en steeds meer mensen weten het koekje te vinden. Het probleem met deze lekkernij? Je laat het nooit bij 1 koekje. Ze zijn zo lekker dat je maar door blijft eten.
Het zou dus fijn zijn als we een meer verantwoorde versie van dit koekje zouden kunnen maken. Dit kan! Maak snel dit overheerlijke Oreo recept van ‘Chocolatecoveredkatie.com’.
Ik was eerst heel sceptisch over dit recept want zeg nou eerlijk, er komt toch niets in de buurt van de echte Oreo? Maar nu ik ze gemaakt heb en gegeten, vind ik heel stiekem deze misschien nog wel lekkerder dan de echte!
Ingrediënten
Voor de koekjes:
- 95 gram speltmeel
- 30 gram cacaopoeder
- 75 gram kokospalmsuiker
- snufje zout
- 4 gram baking soda (zuiveringszout)
- 5 ml vanille extract
- 60 gram/ml kokosolie
- 45 ml melk naar keuze (gewone, amandel, soja melk)
- 30 ml maple syrup of agave
Voor de vulling:
- 50 gram poedersuiker ( ongeveer een theelepel)
- 2,5 ml vanille extract
- 60 gram kokosolie
Bereidingswijze
Voor de vulling
Doe de suiker, gesmolten kokosolie en het vanille-extract bij elkaar en mix het tot je een smeuïge pasta krijgt
Voor de koekjes:
- voeg de eerste 5 (droge) ingrediënten samen in een kom en meng het goed
- voeg in een andere kom de 4 laatste (vloeibare) ingrediënten samen en meng deze ook goed
- voeg nu de vloeibare ingrediënten samen met de droge ingrediënten en meng het tot er een deeg ontstaat
- leg het deeg 30 minuten in de koelkast
- verwarm de oven voor op 140 graden
- haal je deeg uit de koelkast en rol het uit totdat er een dunne plak deeg ontstaat
- steek cirkelvormige plakjes deeg uit met bijv een glaasje of iets anders ronds
- bak de koekjes op een velletje bakpapier 10 minuten in de oven op 140 graden (wanneer je de koekjes uit de oven haalt lijkt het misschien alsof ze nog niet gaar zijn, maar dit zijn ze wel)
- zorg er voor dat je de koekjes 10 minuten laat afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt