Zoete aardappelfrietjes. Zo maak je ze

Categories Alle recepten, Feestdagen, Groente, KerstPosted on

Gezonde friet! Ja hoor, het bestaat! Gemaakte van de zoete aardappel en bereid in de oven. De zoete aardappel is een minder bekend product maar je kan er de meest uiteenlopende gerechten mee maken, zo ook patatjes! Deze aardappel heeft, zoals de naam al zegt, een ietwat zoete smaak dus mocht je ze wat hartiger willen bestrooi ze dan met kruiden als paprikapoeder, chilipoeder of gebruik alleen wat peper en zout.

Ingrediënten 2 personen

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze zoete aardappel

  • Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen goed en snijd ze vervolgens in lange dunne frieten.
  • Leg de frieten naast elkaar op de bakplaat en giet een beetje olijfolie over de frietjes en strooi de kruiden erover heen.
  • De bakplaat mag vervolgens de oven in voor zo’n 30 a 35 minuten. De tijd is afhankelijk van het soort oven, zodra de frietjes bruin kleuren en ietwat krokant zijn geworden zijn ze klaar.
  • Let op: helemaal krokant zullen ze niet worden.
  • Eet smakelijk!
Lees ook  Kip met sinaasappel uit de braadzak