Zoete ananas met kokosroom

Dit recept is lekker zomers, zoet, gezond en ideaal als bijgerecht bij de barbecue of als toetje. Of gewoon stiekem als tussendoortje. Lekkere zoete ananas met room!

Ingrediënten

  • 1 pakje kokosmelk creamy (200 ml)
  • halve ananas
  • halve limoen
  • 2 theelepels suiker
  • handje hazelnoten
  • 2 takjes munt

Bereiding ananas

  • Zet de kokosmelk een dag voor je het gaat gebruiken in de koelkast
  • Klop op de dag dat je het wilt maken, de kokosmelk op met je mixer. Begin eerst op een lage stand en voer de snelheid langzaam op.
  • Zodra de room wat luchtiger wordt voeg je de suiker toe en klop je verder
  • Is het romig genoeg dan zet je het afgedekt in de koelkast
  • Hak de hazelnoten wat grof en rooster ze een minuutje in een droge koekenpan. Let wel op dat ze niet verbranden
  • Laat de noten afkoelen
  • Snijd 4 dikke schijven van de ananas. Ik doe altijd een centimeter of 2 dik
  • Strooi er een klein beetje suiker over
  • Gril de ananasschijven op de barbecue tot ze een beetje zacht worden en je mooie grillstrepen ziet
  • Knijp de limoen uit over de ananasschijven
  • Doe er wat lekkere room uit de koelkast bij en versier het met wat stukjes hazelnoot en munt
Lees ook  Hoe maak je guacamole? Het recept