Dit recept is lekker zomers, zoet, gezond en ideaal als bijgerecht bij de barbecue of als toetje. Of gewoon stiekem als tussendoortje. Lekkere zoete ananas met room!
Ingrediënten
- 1 pakje kokosmelk creamy (200 ml)
- halve ananas
- halve limoen
- 2 theelepels suiker
- handje hazelnoten
- 2 takjes munt
Bereiding ananas
- Zet de kokosmelk een dag voor je het gaat gebruiken in de koelkast
- Klop op de dag dat je het wilt maken, de kokosmelk op met je mixer. Begin eerst op een lage stand en voer de snelheid langzaam op.
- Zodra de room wat luchtiger wordt voeg je de suiker toe en klop je verder
- Is het romig genoeg dan zet je het afgedekt in de koelkast
- Hak de hazelnoten wat grof en rooster ze een minuutje in een droge koekenpan. Let wel op dat ze niet verbranden
- Laat de noten afkoelen
- Snijd 4 dikke schijven van de ananas. Ik doe altijd een centimeter of 2 dik
- Strooi er een klein beetje suiker over
- Gril de ananasschijven op de barbecue tot ze een beetje zacht worden en je mooie grillstrepen ziet
- Knijp de limoen uit over de ananasschijven
- Doe er wat lekkere room uit de koelkast bij en versier het met wat stukjes hazelnoot en munt
Big Green Egg - Disposable - Drip pan - Druip pan - Large - 5 stuks
€25,72
Bol.com
Weber Compact Kettle - 47cm - Zwart
€103,00
Bol.com
Master Touch Premium SE E-5775 Barbecue
€375,00
Bol.com
Weber 17636 buitenbarbecue/grill accessoire Koud roken-eenheid
€64,95
Bol.com