Zongedroogde tomaten maak je vanaf nu zelf!

Categories Alle recepten, Eten en drinkenPosted on

Ben jij ook zo dol op zongedroogde tomaten? Ik heb mijn tuin vol met tomatenplanten zodat ik heerlijke sauzen en soepen kan maken voor de winter. Ook maak ik altijd een paar potjes zongedroogde tomaten. Erg lekker en handig om in huis te hebben.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram (pruim)tomaten. Ze moeten wel ongeveer hetzelfde formaat hebben
  • Zeezout en wat peper
Zongedroogde tomaten

Hoe maak je het?

  • Zet de oven op 90 graden.
  • Snijd de tomaten in vieren en leg ze met de opengesneden kant omhoog op je bakpapier op het rooster van je oven
  • Bestrijk ze met olijfolie en strooi er een klein beetje zout en peper over
  • Het is moeilijk om te zeggen hoelang ze in de oven moeten. Dit hangt namelijk af van het formaat
  • Reken in ieder geval op tussen de 4 en acht uren. Ze zijn klaar als ze opgedroogd zijn. Ze mogen niet knapperig worden
  • Doe de tomaten om potten die goed schoongemaakt zijn en schenk er olijfolie overheen zodat ze goed bedekt zijn. 
  • Voor de smaak kun je er wat gedroogde basilicum, tijm, rozemarijn en oregano bij doen
  • Je kunt ze zes maanden bewaren in de koelkast mits ze goed onder olie staan.
Zongedroogde tomaten