Bladruimen met nieuw gereedschap van Gardena

Categories Tuin of BalkonPosted on
multihark

Als vanaf september het blad weer van de bomen begint te vallen, is het tijd om in actie te komen. Stoep, terras en looppad hou je het liefste schoon om vervelende glijpartijen te voorkomen. En om te voorkomen dat het gazon verstikt, haal je daar het blad ook weg. Tuinspecialist GARDENA biedt de helpende hand met verschillende nieuwe gereedschappen waaronder een Multihark en bladblazer.

Harken

Nieuw is de Multihark met lange, robuuste tanden van hoogwaardig kunststof. Die is onder meer geschikt voor het bij elkaar harken van gevallen blad en maairesten. Klaar? Draai de Multihark om en je schept het herfstblad zo in de groene kliko of op de composthoop. Een andere, handige tool is de bladhark XXL vario. Met de werkbreedte van 77 centimeter is het snel meters maken. Uniek is dat de hark, zonder steel, tot twee grijpers kan worden ‘omgetoverd’. Je kunt het bijeengeharkte tuinafval daarmee oprapen en houdt de handen dus schoon. Zowel de Multihark als de bladhark XXL vario zijn onderdeel van het GARDENA combisystem. Met een draaiknop bevestig je verschillende gereedschappen op dezelfde steel.

bladruimen

Blazen

De nieuwe PowerJet Li-18 accublazer van GARDENA is extra krachtig omdat de ventilator horizontaal is geïnstalleerd. De luchtstroom gaat dus rechtstreeks, zonder weerstand, door het apparaat van achter naar voor. De blaassnelheid kun je instellen: extra blaaskracht bij vochtig blad. Dankzij het lichte gewicht, het uitgebalanceerde ontwerp en de ergonomische handgreep ligt de PowerJet Li-18 comfortabel in de hand en wordt belasting van de pols ontzien. De compacte bladblazer is ideaal om snel resultaat te behalen en kan worden ingezet voor gazon, border, terras en grindpad. De krachtige 18V-accu is uitwisselbaar met andere gereedschappen van GARDENA en andere merken die zijn aan gesloten bij het platform Power For All. Met een volle accu kun je circa 20 minuten blazen.

Lees ook  Omring jezelf dus met je eigen urban jungle met de nieuwe collectie van elho

Rijden

De GARDENA Tuinruimer is een milieuvriendelijk hulpmiddel dat werkt zonder motor of accu. Je duwt de Tuinruimer gemakkelijk voort en een speciaal gevormde borstel veegt de bladeren, maar ook gemaaid gras en verticuteerresten, in een grote opvangzak. Het stille, effectieve gereedschap is onder meer geschikt voor gebruik op gazon, terras, tuinpad en oprit.

Tips

  • Doe het verzamelde herfstblad in de groene kliko of gooi het op de composthoop.
  • Maak een egelhotel. Zoek een rustig plekje achter in de tuin en maak van blad en takken een overwinteringsplaats voor egels.
  • Bewaar herfstblad in een mand. Je kunt er tijdens de winter planten mee afdekken zodra het gaat vriezen.