Groene aanslag. Hoe verwijder je algen van je terras?

Categories Huis, Op naar het voorjaar, Schoonmaken, Tuin of BalkonPosted on

Het krijgen van algen op je terras of bestrating is vaak te wijten aan vochtige omstandigheden en weinig zonlicht. Algen gedijen goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen. Hier zijn enkele factoren die kunnen bijdragen aan het verwijderen van algen op je terras en tips om ze te voorkomen.

Continue reading “Groene aanslag. Hoe verwijder je algen van je terras?”

Katten op een diervriendelijke manier uit de tuin verjagen

Categories Tuin of BalkonPosted on

Niemand vindt het prettig om kattenpoep in de tuin te hebben, en het kan behoorlijk vervelend worden, vooral als de kat niet van jou is. Veel mensen ervaren overlast door katten doordat ze hun het lawaai van katten en het graven dat katten in de tuin kunnen doen. Het is een uitdaging om poeslief te verjagen en te voorkomen dat ze erin komen, maar er zijn zeker diervriendelijke methoden die je kunt uitproberen.

Continue reading “Katten op een diervriendelijke manier uit de tuin verjagen”

Slakken en onkruid voorkomen door mulchen

Categories Tuin of BalkonPosted on

Mulchen is het bedekken van de bodem rond planten met een laag organisch materiaal, zoals houtsnippers, stro, bladeren of gras. Onkruidgroei wordt onderdrukt, de bodem krijgt voedingsstoffen, slakken worden ontmoedigd, en bovendien behoudt de bodem langer vocht, waardoor er minder water nodig is.

Continue reading “Slakken en onkruid voorkomen door mulchen”

Strooizout strooien. Zijn er alternatieven?

Categories Tuin of Balkon, WinterPosted on

Zodra er wat sneeuw ligt of ijs komt, vliegt het strooizout de winkels uit. Zouthandelaren, maar ook bouwmarkten en webwinkels verdienen er flink aan. Hoeveel zin heeft het om (keuken)zout op je stoep te strooien? En wat zijn de alternatieven?

Continue reading “Strooizout strooien. Zijn er alternatieven?”

Wanneer moet je een fruitboom planten?

Categories Tuin of BalkonPosted on

Een appelboom, een perenboom, bessenstruiken. De beste tijd om fruitbomen te planten is als de struiken en bomen in de rust zijn. Eind oktober of november is de meest ideale tijd van het jaar. Tenminste als het nog niet vriest. Plant je dit jaar een boom of struik, dan kun je volgend jaar al de eerste vruchten verwachten. Hoe moet je een fruitboom planten

Continue reading “Wanneer moet je een fruitboom planten?”

Wat doen bijen in de winter?

Categories Tuin of Balkon, WinterPosted on

Heb je ooit gemerkt dat bijen zelden in de winter vliegen? Dat is geen toeval. De meeste bijensoorten zijn alleen actief in de lente en de zomer. In de winter gaan ze in rustmodus of kan de hele bijenkolonie sterven, afhankelijk van de soort bij. Zodra de zon begint te schijnen, wordt de natuurlijke wekker van bijen geactiveerd. Hommels zijn de eerste bijensoorten die wakker worden.

Continue reading “Wat doen bijen in de winter?”

Wat doen muggen overdag? En waarom ’s nachts actief?

Categories Ongedierte, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Wat doen muggen overdag? Eerlijk gezegd heb ik daar nooit over nagedacht. ’s Nachts word ik soms helemaal gek van het gezoem, maar overdag hoor ik ze niet. Zouden ze dan uitrusten omdat ze ons de hele nacht gepest hebben?

Continue reading “Wat doen muggen overdag? En waarom ’s nachts actief?”

Je houten tuinmeubels opknappen kan met deze tips

Categories Op naar het voorjaar, Tuin of BalkonPosted on

Na twee of drie jaren in weer en wind zien je houten tuinmeubels er heel anders uit dan toen je ze kocht. De meeste kleur is verdwenen en de glans is ook wel weg. Wegdoen gaat je misschien te ver, want een nieuwe set tuinmeubelen kost ook een paar centen. Een facelift kan helpen, als het hout maar niet verrot is. Met deze stappen kun je je tuinmeubels opknappen.

Continue reading “Je houten tuinmeubels opknappen kan met deze tips”

Vijverplanten die je voor je vijver kunt kopen

Categories Tuin of BalkonPosted on

Heb je een vijver? Of is het een van je tuindromen? Niet alleen voor mensen is een vijver aantrekkelijk, ook insecten als waterjuffers en libellen komen op vijverplanten af. Wat alleen maar goed nieuws is natuurlijk als je hoort dat het aantal insecten alleen maar afneemt.

Continue reading “Vijverplanten die je voor je vijver kunt kopen”