Hortensia in pot op je terras of balkon

Categories Commerciële content, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

In de meeste tuinen staat wel een hortensia. Nadeel is alleen dat ze zo ontzettend groot kunnen worden. Hortensiaspecialist Magical heeft nu soorten die prima in potten kunnen groeien.

Continue reading “Hortensia in pot op je terras of balkon”

Pioenroos in je tuin? Zo zorg je dat hij prachtig bloeit

Categories Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Pioenrozen (Paeonia) zijn geliefde tuinplanten bekend om hun grote, weelderige bloemen en aangename geur. Ze behoren tot de familie Paeoniaceae en zijn inheems in Europa, Noord-Amerika en Azië. Er zijn verschillende soorten pioenrozen, waaronder kruidachtige en boompioenen. Wij vertellen je alles over de pioenroos.

Continue reading “Pioenroos in je tuin? Zo zorg je dat hij prachtig bloeit”

Stokrozen in je tuin. Dit moet je weten

Categories Tuin of Balkon, ZomerPosted on

De stokroos (Alcea Rosea) is een prachtige plant die in verschillende kleuren voorkomt. Deze plant vereist weinig onderhoud en groeit vrij hoog, waarbij hij overvloedig bloeit met grote bloemen. De bloemen van stokrozen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op bijen, hommels en vlinders.

Continue reading “Stokrozen in je tuin. Dit moet je weten”

Welke planten doen het goed op de kleigrond?

Categories Op naar het voorjaar, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Het succesvol aanleggen en onderhouden van een prachtige tuin hangt grotendeels af van een sterke basis. Als je wilt dat je planten, struiken, bollen en (kleine) bomen optimaal gedijen, is het van belang om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder de standplaats (zon, halfschaduw, schaduw) en de grondsoort in je tuin. Maar wat als je te maken hebt met kleigrond?

Continue reading “Welke planten doen het goed op de kleigrond?”

Hoe je lavendel moet verzorgen, snoeien, stekken en drogen

Categories Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Wie wel eens in de zomer in het zuidoosten van Frankrijk is geweest zal waarschijnlijk enthousiast vertellen over het prachtige beeld van de paarse lavendelvelden in bloei. Ieder jaar trekt dit weer tal van liefhebbers  om te genieten van de paarse velden in de Provence. De lavendel bloeit daar van half juni tot eind augustus.

Continue reading “Hoe je lavendel moet verzorgen, snoeien, stekken en drogen”

Teken zitten niet alleen in bosjes, maar ook in het gazon

Categories Ongedierte, Op naar het voorjaar, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

Teken zitten, in tegenstelling tot wat werd gedacht, ook in kort gemaaid gras. Dat heeft de Wageningen University & Research ontdekt na een tekentelling in tuinen. De beestjes die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken blijken niet alleen in bosjes, maar ook op het gazon, op een terras met gras tussen de tegels en in borders te zitten.

Continue reading “Teken zitten niet alleen in bosjes, maar ook in het gazon”

Zwembad verwarmen. Tips en de kosten voor een verwarmd zwembad

Categories Ontspannen, Tuin of Balkon, ZomerPosted on

De zomers lijken in Nederland steeds warmer te worden en dus zoeken we massaal verkoeling. De zwembadenbranche in Nederland heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt, vooral sinds de COVID-19 pandemie, toen mensen meer geneigd waren om in hun eigen buitenruimte te investeren vanwege reisbeperkingen en lockdowns. Maar hoe kun je je zwembad verwarmen?

Continue reading “Zwembad verwarmen. Tips en de kosten voor een verwarmd zwembad”

Zure grond. Welke zuurminnende planten doen het in je tuin

Categories Tuin of BalkonPosted on


Wil je je tuin optimaal inrichten? Ontdek welke planten het beste gedijen in jouw tuin met zure grond en bij het Nederlandse klimaat. Lees onze tips en advies om een weelderige en gezonde tuin te creëren die bestand is tegen wisselende weersomstandigheden.

Continue reading “Zure grond. Welke zuurminnende planten doen het in je tuin”

Bespaar liters kraanwater met een regenton van Capi

Categories Commerciële content, Tuin of BalkonPosted on

Snikhete, droge zomers en natte winters, dat is de nieuwe realiteit door het veranderende klimaat. Vang daarom zelf zoveel mogelijk regenwater op om het groen in je tuin te besproeien. De design-regentonnen van Capi zijn daarvoor ideaal. Ze zijn licht van gewicht en voor iedere tuin is er een passend formaat.

Dit is commerciële content

Continue reading “Bespaar liters kraanwater met een regenton van Capi”

Zelf ananas kweken? Zo doe je dat

Categories Keukentips, Tuin of BalkonPosted on

Het kweken van je eigen fruit kan een bevredigende ervaring zijn. Het proces van zaaien, verzorgen en uiteindelijk oogsten kan een gevoel van voldoening en trots geven. Toch willen je er alvast op wijzen dat het kweken van een ananas geduld vergt en zelfs dan is het de vraag of het lukt? Je hebt in ieder geval wel een mooie plant!

Continue reading “Zelf ananas kweken? Zo doe je dat”