Verplicht een rookmelder op elke etage van je huis

Categories Huis, OnderhoudPosted on

In alle huizen in Nederland moet op elke verdieping een rookmelder hangen. Tot 1 juli 2022 gold de rookmelderplicht alleen voor nieuwbouw, maar ook alle bestaande huizen moeten er aan geloven. 

Continue reading “Verplicht een rookmelder op elke etage van je huis”

Is jouw huis al klaar voor de winter? Dit moet je doen!

Categories Huis, Onderhoud, WinterPosted on

Nu de winter nadert, is het verstandig om je huis voor te bereiden op de koude temperaturen. Zodra de thermometer onder het vriespunt zakt, kunnen diverse vormen van schade optreden. Een bevroren watermeter of waterleiding kan veel problemen en kosten met zich meebrengen. Volg deze tips om je huis winterbestendig te maken tegen de koude weersomstandigheden.

Continue reading “Is jouw huis al klaar voor de winter? Dit moet je doen!”

Stopcontact schoonmaken. Hoe doe je dat?

Categories Huis, Onderhoud, SchoonmakenPosted on

Hoe vaak maak jij je stopcontacten schoon? Volgens mij heb ik het alleen gedaan toen we in dit huis kwamen wonen. De vorige bewoners waren stevige rokers en het witte plastic was behoorlijk geel en zelfs bruinig geworden. Zo erg zelfs dat we de plaatjes van de stopcontacten maar vervangen hebben voor nieuwe. Of kun je ook zo’n stopcontact schoonmaken?

Continue reading “Stopcontact schoonmaken. Hoe doe je dat?”

Nieuw huis? Waarom moet je je sloten vervangen

Categories Huis, Onderhoud, VerhuizenPosted on

Wanneer je de sleutel krijgt van je nieuwe huis zou je er het liefst dezelfde dag nog in willen trekken. Maar waarschijnlijk moet je eerst nog klussen of verbouwen. Het beveiligen van je woning staat waarschijnlijk niet bovenaan je prioriteitenlijst en sloten vervangen al helemaal niet. Maar weet je zeker dat jij de enige persoon bent die toegang heeft tot jouw huis?

Continue reading “Nieuw huis? Waarom moet je je sloten vervangen”

Berekenen hoeveel muurverf je ongeveer nodig hebt?

Categories Huis, OnderhoudPosted on

Wil je je muur verven? Leuk, maar weet je ook hoeveel muurverf je nodig hebt? Het laatste dat je wilt tijdens het verven is ontdekken dat je te weinig verf hebt gekocht. Maar je wilt natuurlijk ook niet veel te veel kopen.  Wij leggen je uit hoe je kunt berekenen hoeveel verf je nodig hebt.

Continue reading “Berekenen hoeveel muurverf je ongeveer nodig hebt?”

Welke waterschade krijg je vergoed van je verzekering?

Categories Huis, OnderhoudPosted on

Je huis kun je op verschillende manieren verzekeren tegen stormschade en waterschade. Een opstalverzekering dekt alles aan je huis wat aard- en nagelvast zit aan je huis. Heb je een opstalverzekering dan kun je daar schade aan leidingen, sanitair en de centrale verwarming claimen. Een inboedelverzekering is voor de losse spullen in je huis. 

Continue reading “Welke waterschade krijg je vergoed van je verzekering?”