Nieuw huis? Waarom moet je je sloten vervangen

Categories Huis, OnderhoudPosted on
sloten vervangen

Wanneer je de sleutel krijgt van je nieuwe huis zou je er het liefst dezelfde dag nog in willen trekken. Maar waarschijnlijk moet je eerst nog klussen of verbouwen. Het beveiligen van je woning staat waarschijnlijk niet bovenaan je prioriteitenlijst en sloten vervangen al helemaal niet. Maar weet je zeker dat jij de enige persoon bent die toegang heeft tot jouw huis?

De sloten vervangen in je nieuwe woning is niet alleen een verstandige keuze, maar biedt tevens voordelen op het gebied van veiligheid, verzekeringskwesties en gemak. Hier zijn vier redenen waarom het verstandig is om onmiddellijk nieuwe cilindersloten te installeren bij een verhuizing.

Veiligheid en gemoedsrust

Het vervangen van de sloten van je nieuwe huis zorgt voor extra veiligheid en gemoedsrust. Je kunt nooit zeker weten wie er in het verleden toegang had tot de sleutels, en het is mogelijk dat de vorige bewoners kopieën hebben gemaakt of sleutels hebben uitgeleend aan anderen. Door nieuwe sloten te installeren, weet je zeker dat jij de enige bent met toegang tot je nieuwe woning en dat je spullen veilig zijn.

Statistieken tonen aan dat een aanzienlijk aantal woningeigenaren reserve­sleutels aan anderen geeft. Hierbij moet je denken aan (uitwonende) kinderen (46%), buren (37%), en (schoon)ouders (41%). Bij een verhuizing is het dus waarschijnlijk dat niet al deze sleutels worden teruggegeven. Door de cilinders te vervangen, versterk je de veiligheid van jezelf, je gezin en je eigendommen.

sloten vervangen

Verzekeringseisen

Sommige verzekeringsmaatschappijen kunnen eisen stellen met betrekking tot de veiligheid van je woning. Het vervangen van sloten kan bijdragen aan het voldoen aan deze eisen, wat op zijn beurt kan resulteren in gunstigere verzekeringsvoorwaarden.

Lees ook  Zo word je minder snel ziek: 5 schoonmaaktips voor de keuken

Nieuwe sloten bieden een hoger niveau van beveiliging en betrouwbaarheid. Je hoeft je geen zorgen te maken over wie er in het verleden toegang had tot je huis. Het installeren van nieuwe cilinders is bovendien vaak eenvoudiger dan je zou denken. In deze korte video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit kunt doen en hoe je de juiste cilindermaat kunt bepalen. Het is een kleine moeite met grote voordelen voor je gemoedsrust en veiligheid.

Kans op inbraak verkleinen door sloten vervangen

Om de kans op inbraak te minimaliseren, is het raadzaam om zichtbare deur- en raambeveiliging te gebruiken die is voorzien van het SKG-keurmerk. Dit keurmerk staat garant voor extra inbraakwerendheid, aangezien het bescherming biedt tegen diverse inbraakmethoden, zoals bijvoorbeeld ‘cilindertrekken’, een van de meest gangbare inbraaktechnieken. In slechts dertig seconden kan een inbreker de cilinder met speciaal gereedschap uit het slot verwijderen.

Inbrekers streven ernaar om snel en onopgemerkt te werk te gaan. Sloten die moeilijk te kraken zijn, zoals deurbeslag en cilinders met een SKG-beoordeling van 3 sterren (de hoogste veiligheidsklasse), vergroten de kans dat ze betrapt worden. Inbrekers herkennen ze vaak al van een afstand, waardoor ze zich wel twee keer bedenken voordat ze bij jou toeslaan